back to top
vasárnap, május 19, 2024

Button kiemelte, miben sokkal jobb a NASCAR, mint a Forma-1

Dátum:

Megosztás:

Jenson Button másodjára indul majd a NASCAR Cup Series mezőnyében, és már leszűrte a tapasztalatokat az első versenyéből.

- Reklám -

A brit világbajnok Austinban mutatkozott be, és 18. helyen végzett egy eseménydús futamon. Az akkori nehézségekkel szemben viszont – a tapasztalat mellett – az is előnyt jelenthet számára, hogy a NASCAR-pilóták nem rendelkeznek többévnyi adattal a pályáról, szemben a Circuit of The Americas-szal.

- Reklám -

„A COTA-n úgy éreztem, nem használom ki eléggé a pályát. Általában a fehér vonalak között vezetek. Ha hibázok és lesodródom, akkor szélesítve visszajövök a pályára. Ezzel nem veszítesz sok időt, de egy teljesen másfajta vezetési stílus.” nyilatkozta Button.

„Chicago jobb lesz számomra. Szerintem magabiztosan kijelenthetem, jobb eredményre számíthatok, de ugyanakkor véget érhet az egész már az első kanyarban is. Mindegy, milyen gyors vagy, kell egy kis szerencse is.”

- Reklám -

Button arról is részletesebb képet adott, mit tanult a NASCAR-ral való első találkozásából:

„Austinban a verseny egyik felében azt gondoltam, nem akarok még egyszer ezt csinálni, a másik felében meg nagyon élveztem. Nagyon jó volt a versenyzés része, közel voltunk egymáshoz, senki nem hátrál meg.

Ezt mindenképpen élveztem, ez hiányzik az együléses versenyautóknál, főleg a Forma-1-ben a magas leszorítóerő miatt. Sokkal többet csatáztam az első körben, mint máskor egy egész nagydíjon. Szóval jó sok érzelem ment keresztül rajtam, jó is és rossz is. Hogy emiatt szeretném-e még egyszer átélni? Persze.”

A korábbi F1-es versenyző nem zárkózott el azelől, hogy egy nap oválon is versenyezzen, de elismerte, jelenleg még messze van ettől.

Családi tragédia érte a NASCAR-legendát, nem indul a történelmi versenyen