back to top
péntek, június 21, 2024

Bubba Wallace készen áll a 2023-as szezonra!

Dátum:

Megosztás:

Bubba Wallace bármennyire is várta már a NASCAR Cup Series szezonzáró utáni pihenőt, még jobban várja, hogy elkezdődjön a 2023-as szezon.

- Reklám -

Wallace és csapata, a 23XI Racing az év második felében jelentős lépéseket tett előre. És a kemény munka gyümölcse a konzisztensebb eredményekben – többek között egy győzelemben – mutatkozott meg.

- Reklám -

Éppen ezért a Cup Series egyetlen fekete versenyzője még soha nem volt ennyire optimista az előtte álló szezont illetően.

Már csak az is bizakodással tölt el, hogy mennyivel jobbak voltunk az év végi Phoenix-i versenyen, mint az év elején” – magyarázta Wallace.

- Reklám -

Az év végére rájöttünk, hogy miként kell beállítani az autót, de jelenleg úgy érzem, a megfelelő emberek dolgoznak a feladaton.

A számok alátámasztják Wallace szavait a változatos szezonjáról. Csapata az év első felében (18 versenyen) ötször nem ért célba, és mindössze két top 10-es helyezéssel zár.

Az év második felében Wallace győzött a Kansas Speedwayen, nyolc top10-es helyezést és 93 kört vezetett, és mindössze kétszer esett ki – igaz ebben benne volt a Kyle Larsonos akciója is.

HIVATALOS: Bubba Wallace-t eltiltották, nem indulhat Miamiban!

A 23XI Racing versenyzője elmondta, hogy az egyik legfőbb segítség Kurt Busch volt, aki folyamatosan tanácsokkal látta el őt.

Kurt azt mondta, hogy minden sárga zászlót, minden szakaszt kezeljek úgy, mintha egy új verseny kezdődne. Ne rágódjak azon ami eddig történt” – mesélte Wallace.

Amennyire Wallace a jövőre tekint, annyira a 23XI Racing is ugyanezt teszi. A szervezet felkészülése a 2023-as szezonra az eddigi legnyugodtabb lesz, hiszen a csapat nem izgul, hogy felkészüljön a debütálásra (2021) vagy egy újabb autóval (2022) bővüljön.

Wallace 2023-ban karrierje legjobb éve után fog pályára lépni, igaz, a mezőny egyik leggyorsabban fejlődő sztárját, Tyler Reddicket kapja majd meg csapattársnak. És míg Kurt Busch-ra inkább mentorként tekintett, addig Reddick valószínűleg igazi csapaton belüli riválisa lesz.