vasárnap, április 21, 2024

HIVATALOS: Bubba Wallace-t eltiltották, nem indulhat Miamiban!

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR kedden bejelentette, hogy egy versenyes eltiltást kapott Bubba Wallace, a Las Vegas Motor Speedwayen történt incidense után.

- Reklám -

Wallace-t egy futamra felfüggesztették, miután a South Point 400-as verseny 94. körében ütközött Kyle Larsonnal, majd a kocsiból kiszállva meglökte Larsont, ami a NASCAR szabálykönyvében meghatározott NASCAR-tagok magatartási kódexének 4.3.A és 4.4.C és E pontjainak megsértése.

- Reklám -

A 4.4.C szabály a „másik jármű szándékos összetörése vagy megpördülése, függetlenül attól, hogy a jármű emiatt kikerül-e a versenyből” az öt olyan tagi cselekedet egyike, amely büntetést vonhat maga után.

Az incidens a NASCAR Cup Series 3. rájátszás fordulójának nyitóversenyén történt, a Las Vegas Motor Speedwayen, ahol Larson felcsúszott a felső ívre, és a falnak szorította Wallace-t.

- Reklám -

Wallace, aki az 1. szakasz győztese volt, ezután élesen balra kanyarodott, és nekiment Larson autójának. Az 5-ös autó a külső fal felé pördült, és közben Christopher Bellnek csapódott.

Bell még versenyben van rájátszásban, míg Larson már kiesett. A három versenyző közül senki sem tudta folytatni a versenyt.

Wallace hétfő este nyilatkozatot tett közzé a közösségi média fiókjaiban, amelyben kifejezetten az ütközés utáni összetűzéssel foglalkozott.

A viselkedésem nem felel meg a 23XI Racing és partnereink által vallott alapvető értékeknek, akik döntő szerepet játszottak abban, hogy hihetetlen utam e nagyszerű sportág csúcsára vezetett” – áll Wallace közleményében. “Szeretnék bocsánatot kérni a NASCAR-tól és a szurkolóktól, valamint Christopher Bell-től, a Joe Gibbs Racingtől és a Toyotától, amiért olyan helyzetbe hoztam őket a rájátszásban, amit nem érdemelnek meg.