vasárnap, április 21, 2024

Vajon ki, mikor, és hogyan törleszt majd a sérelmekért?

Dátum:

Megosztás:

Sok alkalommal hallottuk NASCAR versenyzők szájából idén – khm, Denny Hamlin -, hogy gyűlnek a sérelmek, és egyszer jön a törlesztés.

- Reklám -

De vajon mikor és hogyan? – teszi fel a kérdést Richard Allen, az insidecircletrack.com újságírója.

- Reklám -

Az ígéretek szerint azok a versenyzők, akiket valamikor a szezon során sérelem ért, akkor állnak majd bosszút, amikor az a legjobban fáj.

A rajongók, a média, sőt más versenyzők is leggyakrabban a Cup Series versenyzőjét, Ross Chastain-t, valamint az Xfinity Series pilótáit, Ty Gibbs-t és Noah Gragson-t nevezték meg ebben a spekulációban.

- Reklám -

Mindegyikük különböző alkalmakkor olyan incidensekbe keveredett, amelyek más versenyzők autóiban kárt okoztak, vagy akár kieséshez vezettek.

Úgy tűnik, az idő, amikor a legjobban fájna, sosem jött el. Chastain nemcsak végigjutott a NASCAR rájátszáson a bajnoki négyesbe, de a Phoenix Raceway-en rendezett szezonzárón neki volt a legnagyobb esélye levadászni a végén Joey Loganot, és végül bajnoki második lett.

Ráadásul Chastain pont azt az embert ütötte ki a Martinsville Speedwayen bemutatott fantasztikus manőverével, akivel a legtöbb összeütközése volt az idei szezonban. Denny Hamlint. Hamlin azonban mintha fátylat vetett volna ezekre a sérelmekre.

VIDEÓ: Chastain manővere – minden kameraállásból

Annak ellenére, hogy az idei évben több incidensben is aktív résztvevők voltak – sőt sokszor még egymás ellen is vétkeztek – Gibbs és Gragson az Xfinity Series két legtöbbet nyerő versenyzője volt az idei év során, és közöttük dőlt el a bajnoki cím is.

Fájtak a megtorlások?

Igen, volt egy-két eset, amikor azt lehet mondani, hogy a visszavágás (nagyjából) megtörtént, például amikor Denny Hamlin a külső falnak szorította Chastain-t Poconóban. Azonban erre nem mondhatjuk rá, hogy akkor történt a dinnyés ember szempontjából, amikor a legjobban fájt.

Amikor Gibbs a csapattársát, Brandon Jonest a külső falnak lökte Martinsville-ben, majd megszerezte az Xfinity-győzelmet, sokan úgy gondolták, hogy ha a csapattársa nem is adja vissza a kölcsönt az utolsó versenyen, a mezőnyben lesz annyi igazságérzet, hogy nem engedi nyerni a Joe Gibbs Racing versenyzőjét.

Mégis ő nyerte a futamot, és ezzel ő lett a bajnok is.

Gragson és Gibbs jövőre már a Cup Seriesben mérhetik össze tudásukat újoncként, miközben Hamlin és Chastain valószínűleg idén is harcba száll majd a bajnoki címért. De vajon mikor fognak elszabadulni az indulatok?