back to top
csütörtök, június 20, 2024

Lesz All-Star versenye 2024-ben az IndyCarnak is!

Dátum:

Megosztás:

Bajnokságon kívüli versennyel indul majd a jövő évi IndyCar-szezon, ám egy meglepetés helyszínen, és nem a szezon után, hanem előtte.

- Reklám -

A NASCAR idénynyitója egy pont nélküli verseny, amire egy ideiglenes helyszínen, a Los Angeles-i Coliseumban kerül sor. Most az IndyCar is hasonlót jelentett be, méghozzá nem messze a híres várostól.

- Reklám -

Bár a pár nappal ezelőtti pletykák még arról szóltak, hogy a 17 tervezett pontot érő verseny mellett Argentínában lehet amolyan gálaverseny, a sorozat vezetői azonban ehhez képest teljesen váratlan bejelentést tettek a Laguna Seca-i szezonzárón.

Mégiscsak lehet argentin futam az IndyCarban

- Reklám -

A szezon előtti teszten, március 23-án ugyanis versenyt is fognak rendezni, méghozzá nem is akármilyen, egymillió dolláros fődíjjal. Ennek helyszíne az idei tesztek kaliforniai házigazdája lesz.

„Egy hihetetleneseményt adunk hozzá a menetrendhez, a jövő évi versenyshow-val a The Thermal Clubnál. Ez a világszintű helyszín csak egy köpésre helyezkedik el a szórakoztatóipar központjától, így a legjobb hely arra, hogy az izgalmas versenyzést a sztárokkal elegyítsük” – emelte ki Mark Miles, a Penske Entertainment vezérigazgatója a RACER-nek.

„Bár bajnoki pontok nem lesznek a terítéken, többmillió dollár összdíjazás várja majd a csapatokat.” – olvasható az IndyCar közleményében.

„A hétvége programja egy időmérőből és két futamból áll majd, ahonnan a legjobb hat-hat versenyző jut majd be az All-Star versenyre. Ott a legjobb öt kap pénzdíjat, köztük a nyertesnek járó egymillió dollárral.”

Jay Frye, az IndyCar elnöke kiemelte, az idei jó tapasztalatok vezettek a kibővített programhoz:

„Az élmény, ami a csapatok érte a The Thermal Clubban egészen páratlan volt. Úgy kezeltük, mint valami összeröffenést, és így utólag tényleg ez volt a legjobb kezdet egy rekordot jelentő évhez. A létesítmény kitűnő, így már alig várjuk, hogy visszatérhessünk, és megmutassuk az IndyCart egy másfajta szempontból is.”