kedd, április 16, 2024

Mégiscsak lehet argentin futam az IndyCarban

Dátum:

Megosztás:

Amerikai források szerint az IndyCar jövőre két új futamot is avathat, méghozzá a másodikat Argentínában.

- Reklám -

A szezonzáró előtt nem lesz meg a végleges, 2024-es menetrend, de már nem kell sokat várni addig, amíg fény derül rá. A torontói utcai verseny hosszabbítása nem végleges még, de a következő városi döntésen erre is sor kerül majd.

- Reklám -

„Nagyon valószínű, hogy a következő két hétben sor kerül rá” – árulta el a RACER-nek Mark Miles, a Penske Entertainment vezérigazgatója. – „Egy dolgot kell már csak aláírnunk, amivel egy közigazgatási szervre várunk. 99,5%, hogy ez meg fog történni, de megvárjuk, hogy minden biztos legyen.

A bejelentéssel egyidőben programot szervezünk majd egy új helyszínen, úgyhogy azt is meg kell szerveznünk. Ezt a két dolgot még nem kell csinálnunk előtte.”

- Reklám -

A RACER szerint a több változás is lesz a versenyek sorrendjében: Laguna Seca nem szezonzáró lesz, hanem tavalyi verseny, míg Nashville veszi át a helyét az év végén. A második Indy GP helyett térhet vissza a Milwaukee Mile, és Gatewayen esti versenyre kerül majd sor.

Ami érdekes viszont, az az, hogy a szezonzáró után egy bajnokságon kívüli versenyt is rendezhetnek majd, aminek Argentína lenne a házigazdája. Ugyan tavaly szóltak erről a hírek, egy ideje az ország romló gazdasági helyzete miatt elcsendesültek a találgatások.

Argentína ismét IndyCar futamot rendezne

„Dolgozunk ezen is, 2024 utolsó negyedévében. Éppen most voltak választások, úgyhogy még egy kis időt rá kell szánni, hogy minden a helyén legyen. Nem mondanám, hogy biztos, de továbbra is cél marad, és a szándék mindkét részről megvan. A részleteket azonban még ki kell dolgozni, és természetesen véghez vinni a dolgot” – emelte ki Miles Argentína IndyCarhoz való csatlakozása kapcsán.