back to top
vasárnap, május 26, 2024

Austin Cindric szerezte meg a pole pozíciót az Auto Club Speedwayen

Dátum:

Megosztás:

Cindric indul az élről a NASCAR Cup Series soron következő futamán Fontana-ban, Chase Elliott hibázott.

- Reklám -

A Team Penske újonca 174,647 mérföld/órával (41,22 mp) állt az élre az egyautós kvalifikáció második és egyben utolsó körében. Ez pályafutása első pole-ja Cindricnek, aki a Daytona 500-as futam megnyerése után úgy tűnik, hogy továbbra is jó formában autózik.

- Reklám -

Azt mondanám, hogy az utolsó alkalom, amikor úgy közelítettem meg egy kvalifikációt, hogy ismételgetnem kellett fejben a saját körömet, mint ma, az akkor volt, amikor 2013-ban vagy 2014-ben USF2000-ben versenyeztem, amikor az (Indy) 500 előtti estén az IRP-re mentünk” – mondta Cindric. „Tudom, hogy ez valószínűleg halandzsának tűnhet az egész NASCAR-rajongói bázis számára, de a mai nap erre emlékeztetett. Annyi mindent tanulunk még és annyira sok a változó, ráadásul mindez nagyon gyorsan történik.

Nyilvánvaló, hogy versenyzőként nem vonhatják el a figyelmedet a balesetek, a hibák, a rövid rendelkezésre álló idő. Ennek ellenére ma minden adatom megvolt, ami kellett ahhoz, hogy megtanuljam, mire van szükségem, és alkalmazzam is azt. Jó móka, hogy ezt megtehetem. Nekem könnyű örülni és mosolyogni, de sokan voltak, akiknek elég nehéz napjuk volt, és sok csapatot elég nehéz helyzetbe hoztak a nyugati parti fordulóra. Összességében, elég félelmetes, elég drámai. Azt hittem, hogy a köröm nem lesz elég. Azt gondoltam, hogy az 1-es és 2-es kanyarom jó volt, de a 3-as és 4-es kanyarom egy kicsit konzervatívra sikerült. … Nem hiszem, hogy ez bármit is garantál a versenyre, de az biztos, hogy nagyon jó móka végigmenni ezen.

- Reklám -

Jones indul Cindric mellől

Erik Jones csatlakozik Cindrichez az első sorba, miután 174,157 mp/h-val a második leggyorsabb volt az időmérőn.

Kyle Busch 173,758 mp/h-val a harmadik helyre kvalifikálta magát, Denny Hamlin pedig 173,373 mp/h-val a negyedik. Daniel Hemric fért még be a legjobb öt közé 173,139 mp/h-val. Ryan Blaney 173,127 mp/h-val a hatodik lett helyet szerezte meg.

Joey Logano 170,628 mph-val a hetedik, de az autó jobb hátuljával a falnak csapódott a 4. kanyarban. Logano remek tempót hozott, de egyike volt annak a négy versenyzőnek, akiknek incidensük volt a kvalifikáció utolsó körében.

Bubba Wallace
Bubba Wallace | Fotó: James Gilbert/Getty Images

Hárman nem futottak időt az utolsó körben

Brad Keselowski megpördült a 2-es kanyarban, míg a Hendrick Motorsports pilótái közül William Byron és Chase Elliott a 4-es kanyarban hibáztak. Az első kvalifikációs körben Aric Almirola a 4-es kanyarban rontott. Egyiköjük autója sem sérült meg, sikerült mindenkinek elkerülni a fallal való közelebbi ismerkedést.

A lebonyolításról

Az Auto Club Speedway kvalifikációs procedúrája az edzéshez hasonlóan kettéosztotta a mezőnyt. Az A csoport, amelyik először gyakorolt, elsőként teljesítette az egyautós kvalifikációs futamokat is. Ezután következtek a B csoport versenyzői. Mindkét csoportból a leggyorsabb öt versenyző jutott tovább a döntő körbe.

Négyen hagyták ki az időmérőt

Kurt Busch nem indulhatott, miután autója háromszor is megbukott a kvalifikáció előtti ellenőrzésen. Kevin Harvick, Ross Chastain és Bubba Wallace nem ment ki a pályára, miután az edzésen balesetet szenvedtek.

Az új edzés- és kvalifikációs eljárás szerint azok a csapatok, akik a szabadedzés alatt a garázsba mennek, nem jöhetnek vissza az időmérőre sem. Harvick, Chastain és Wallace csapatai az edzésen történt incidensek miatt mentek ki a garázsba.

Chastain esetében a Chip Ganassi Racing egy tartalék autóval készül vasárnapra. Wallace és Harvick autóját vélhetően sikerül a futamig megjavítani.