vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARCole Custer végig dominált és megnyerte a hazai Xfinity futamát

Cole Custer végig dominált és megnyerte a hazai Xfinity futamát

- Hirdetés -

Custer 80 kört töltött az élen és végül megszerezte a győzelmet is az Auto Club Speedway-en rendezett Xfinity futamon.

A második helyen Noah Gragson futott be. Custer 10. Xfinity győzelme volt ez, a kétmérföldes kaliforniai pályán második alkalommal intették le elsőnek a szériában. A Bobby Dotter tulajdonában lévő SS Green Light Racing Ford-nak az első győzelme volt ez, hamar beérett a Stewart-Haas Racing-gel kötött partnerség gyümölcse.

- Hirdetés -

Igen, ez fantasztikus volt” – mondta a kaliforniai születésű Custer. “Úgy tudtam mozogni az autóval, ahogy csak akartam. Az egyik etapom alatt egy kicsit túlságosan túlkormányzottra hangoltuk a gépet, de végül visszaállítottuk, és újra rakétává vállt. Megtiszteltetés egy ilyen versenyautót vezetni, mert ez nem túl gyakran adatik meg.

Alfredo zárta a legjobb öt névsorát

Gragson 25 kört vezetett, és a második helyen hozta be a JR Motorsports 9-es számú Chevrolet-jét. A harmadik helyet Trevor Bayne szerezte meg Josh Berry és Anthony Alfredo előtt.

- Hirdetés -

Bayne, aki 2016 óta először indult az Xfinity Series-ben, megnyerte az 1. szakaszt, és emellett 24 kört vezetett a 18-as számú Joe Gibbs Racing Toyotával. Alfredo késői rohamot indított az Our Motorsports autójával kiváló taktikát választva, csapata a végére tartogatott egy friss szett gumit.

A versenyt a balesetek miatt csak a harmadik hosszabbításban sikerült lefutni. A legnagyobb incidens a verseny végén Brandon Jones 19-es rajtszámú Joe Gibbs Racing Toyotájának súlyos balesete volt. Jones egy ütközést követően elveszítette autója felett az uralmat és a pit bejáratánál lévő betonfalat védő homokkal teli hordóknak csapódott nagy sebességgel. Az eset miatt 23 percig állt a futam, Brandon szerencsére megúszta komolyabb sérülés nélkül.

Austin Hill, a múlt hétvégi Daytona International Speedwayen rendezett szezonnyitó futam győztese korán bajba került, miután a 3. körben Josh Berry 8-as Chevy-jének ütközött. Hill 21-es rajtszámú Richard Childress Racing Chevrolet-je a külső támfalat súrolta, és a javítás miatt négy kört veszített, végül három kör hátrányban a 27. helyen fejezte be a futamot.

- Advertisement -

Friss