back to top
szombat, május 25, 2024

Áradozik Kurt Busch-ról a Toyota Racing főnöke

Dátum:

Megosztás:

Wilson nagy várakozással tekint Kurt Busch érkezésére. A NASCAR Cup Series korábbi bajnoka 2022-ben a Toyotás 23XI-nél fog versenyezni.

- Reklám -

Wilson számára nem volt ismeretlen Kurt Busch, hiszen az évek folyamán folytatott beszélgetések során megismerte már őt.

- Reklám -

Wilson és a 23 XI társtulajdonosa, Denny Hamlin számára Busch állt a lista élén, amikor a 23XI következő versenyzőjét keresték.

Nem csak azért, amit a pályán tud, mert az magáért beszél – ő Mr. Konzisztencia. Be fog jutni a rájátszásba. Évente legalább egy versenyt meg fog nyerni” – mondta Wilson a Racer.com-nak.

- Reklám -

Nagyon sokat hozzá fog tenni a csapat fejlődéséhez, a visszajelzéseivel, a tapasztalatával, a kommunikációjával.

Érdekes módon nem is Wilson tette meg az első lépéseket a kapcsolat kiépítésében, hanem Busch hívta meg vacsorázni a Toyota Racing főnökét.

Fontos jó kapcsolatot kiépíteni, mert ez egy kemény üzlet. Lesznek olyan időszakok, amikor elégedetlenek leszünk egymással, és képesnek kell lennünk egymás szemébe nézni, és tudnunk kell, hogy a végén nem lesz sértődés, és tovább tudunk lépni.” – jelentette ki Wilson.

A novemberi szezonzáró után Wallace-t megműtötték, hogy helyrehozzák azt a vállsérülését, ami a szezon nagy részében hátráltatta.

Mivel nem tudta vezetni az autót, Busch lett az elsődleges tesztpilóta a novemberi Charlotte Motor Speedway-i, valamint a múlt heti a Daytona International Speedwayen megrendezett kulcsfontosságú Next Gen teszten.

Kurt Busch a 2021 novemberi Next Gen teszten
Kurt Busch a 2021 novemberi Next Gen teszten / Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images)

Új generációs autók, tökéletes versenyzőválasztás?

Wilson nem tudta eléggé hangsúlyozni, hogy Kurt Busch értéke a Toyota számára mennyivel átfogóbb lesz, mint egy szimpla versenyzőé.

Az emelkedő dagály minden hajót megemel” – mondja Wilson, utalva ezzel arra, hogy a tapsztalt versenyző érkezése az összes Toyotás csapatra hatással lehet.

Wilson korábban nyugtalanul tekintett a Next Gen autók érkezésére, azonban – valószínűleg Kurt Busch érkezése miatt is – már pozitívabban tekint az új generáció bemutatkozására.

Kurt vezetői mentalitással rendelkezik. Nem is választhattam volna két jobb versenyzőt a Daytonai tesztre, mint ezt a két srácot (ő és Denny Hamlin – a szerk.).”

Wilson azt is megjegyezte, hogy milyen nehéz egy egyautós programot több autóssá bővíteni.

Nem szabad alábecsülni azt a kihívást, amit egy ilyen változás hoz a csapat életébe” – tette hozzá a Toyota fejese.

Meghatározó ok volt a bővítésre Kurt, amikor leültünk Dennyvel (Hamlin, a 23XI tulajdonosa – a szerk.) megbeszélni a bővítés lehetőségét. Nem tudom, hogy Kurt Buschnál jobban illeszkedő, kritikusabb személyt tudtunk volna választani ehhez a lépésváltáshoz.