hétfő, április 15, 2024

Bubba Wallace kihagyhatja a szezonnyitó Daytona 500-at

Dátum:

Megosztás:

Bubba Wallace a NASCAR Cup Series eddigi összes tesztjét kihagyta a holtszezonban.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series Next Gen autóinak újabb próbáira került sor a Daytona International Speedwayen január 11-én, kedden és 12-én, szerdán. Ez a teszt követte a Charlotte Motor Speedway oválján a holtszezonban korábban lezajlottakat, melyeket novemberben és decemberben tartottak. A 23XI Racing versenyzője, Bubba Wallace azonban egyiken sem vett részt.

- Reklám -

A Denny Hamlin és Michael Jordan tulajdonában lévő 23XI Racing egyetlen pályán lévő képviselője ezen a három teszten az a Kurt Busch volt, aki a Chip Ganassi Racingnél töltött három év után a 2022-es szezonra a csapat újonnan csatasorba állított második autójának, a #45-ös Toyotának a vezetésére szerződött.

Wallace azért hagyta ki ezt a három tesztet, mert vállműtéten esett át nem sokkal a tavalyi szezon befejezése után.

- Reklám -

Volt egy szakadt labrumom és egy csontkinövésem, amit el kellett látni, gondolom kopásból adódhatott, mert soha nem történt semmi traumatikus a vállammal” – mondta Bubba Wallace egy nemrég adott interjúban.

A felépülése érdekében egyelőre nem ülhet a volán mögé. A fő kérdés jelenleg az, hogy a 2022-es szezon kezdetére vissza tud-e térni?

A szezon a nem hivatalos tervek szerint a Busch Light Clash bemutató futammal kezdődik február 6-án, vasárnap a Los Angeles Memorial Coliseum-ban. A széria idei megmérettetései hivatalosan február 20-án, vasárnap a 64. Daytona 500-as futammal kezdődnek a Daytona International Speedwayen.

Jelenleg fájdalmaim vannak, rehabilitációra van szükségem. Máshogy állnak a dolgok, de minden rendben van. Jó úton haladok és készen állok majd a jövő évi szezonra” – tette hozzá Wallace.

Mindent összevetve, a 2021-es utolsó verseny után közvetlenül elvégeztetni ezt a műtétet bölcs döntésnek tűnik Wallace számára, figyelembe véve a felépülésének ütemezését.

Érdekesség, hogy a csapat egyik tulajdonosa Denny Hamlin is vállműtéten esett át közvetlenül a 2019-es szezon vége után. Hamlin akkor időben vissza tudott térni a 2020-as bajnokságra, sőt a szezonnyitó Daytona 500-at is megnyerte. 2015-ben szintén közvetlenül a szezon után műtötték, akkor a térdével. Futamot akkor sem kellett kihagynia, a 2016-os Daytona 500-at pedig ugyanúgy megnyerte, mint a vállműtéte utánit.

A következő tesztet január 25-én és 26-án tartják a szezonzárónak is otthont adó Phoenix Raceway-en.