back to top
csütörtök, június 20, 2024

A NASCAR-pilóták elismerik, néha a semmiért picsognak

Dátum:

Megosztás:

Bármilyen versenyzőről is legyen szó, nem teljesen független nyilatkozatot olvashatunk el tőlük minden esetben, ám sokkal ritkább, amikor ők maguk ismerik el ezt.

- Reklám -

Ritkaságszámba megy, hogy ilyesmi történik a motorsport berkein belül, de a héten több NASCAR-pilóta is kiemelte, szokásuk túlzásokba esni azért, hogy saját érdekeik felé tereljék a médiát.

- Reklám -

„Sokunk hajlamos túlzásokba esni, és rosszabbnak feltüntetni a dolgokat, de ez az élet minden területén előfordul. Az emberek többet panaszkodnak, mint dicsérnek meg másokat.” nyilatkozta a RACER-nek a címvédő Joey Logano Talladegában.

„Mindenki csak panaszkodik, mert ilyen a társadalom, negatívan állunk a dolgokhoz.”

- Reklám -

És rendszerint a pilóták nyilatkozatai adják az ilyen hangok alá a lovat.

„Pillanatnyi érzéseket közvetítünk néha a nyilatkozatokon keresztül, de amikor visszalépsz egyet, és átgondolod, hol tartunk sorozatként, nem annyira vészes a helyzet.

Igen, az autók nagyon ki vannak egyenlítve, és ez nehézzé teszi az előzéseket. Azt is mindannyian szeretnénk, hogy nagyobb különbség legyen a kopott és a friss gumik között, és dolgozunk is rajta. A Goodyear jelenleg nem ilyen gumit szállított, és bár utcai autókra tökéletes az ilyesmi, a versenyautók esetében nem. Viszont mindannyian összefogva dolgozunk a megoldáson.” – emelte ki a NASCAR és a pilóták közötti kommunikációt Logano.

A mezőny rangidősének számító Kevin Harvick öreg rókaként elismerte, néha csak azért mond valamit bele a mikrofonba, hogy lássa, mi lesz belőle. De azért megjegyezte, pozitív irányba változott a helyzet a pályafutása alatt.

„Nem tudom, mit értenek az emberek azalatt, hogy valamin változtatnunk kéne, mert az elmúlt egy év alatt sokkal többet beszéltünk a sorozat szervezőivel, mint előtte bármikor. Én nem vagyok ott a csapatok oldaláról, így nem tudom, miről van pontosan szó, de versenyzőként ott a helyem, és ebből a szempontból sokkal több megbeszélésen voltam ott, mint az elmúlt 15 évben.

Az ilyesfajta megjegyzések, kicsit túloznak. Amennyire én tudom, annyi időt szánsz ilyesmire, amennyit akarsz. Erre buzdítanék minden olyan pilótát, aki úgy érzi, nem tud eleget. A NASCAR emberei nagyon nyitottak bármivel kapcsolatban, amiről kérdezed őket.”

Nincs meglepetés, Harvick csapata visszavág a NASCAR-nak

Ez merő ellentétben Harvick tavalyi mondandójával, akkor kritizálta a sorozat vezetőit azzal kapcsolatban, hogy nem hallgatnak a versenyzőkre.

„Az információ áramlása és a hírek mindig azt eredményezik, hogy a negatív hírek több figyelmet kapnak. A jó történeteket nem adják annyian tovább. Sok ügy van, például a short track versenyeken javítanunk kell. De ha a versenyt nem nézzük, csak a számokat, akkor teljesen más a kép.”