szombat, február 24, 2024

Nincs meglepetés, Harvick csapata visszavág a NASCAR-nak

Dátum:

Megosztás:

Kevin Harvick csapata pénteken megerősítette, hogy fellebbezést nyújtott be a NASCAR-hoz a büntetése miatt.

- Reklám -

A Stewart-Haas Racing 4-es rajtszámú csapatára a hét elején L2-es szintű büntetés szabtak ki.

- Reklám -

A döntésig Stephen Doran lesz Kevin Harvick csapatfőnöke ezen a hétvégén a Charlotte Roval pályán. A Doran helyettesítéséről szóló döntés biztosítja, hogy a fellebbezés kimenetelétől függetlenül Rodney Childers részt vehet majd a novemberi szezonzárón, a Phoenix Raceway-en.

A NASCAR azt követően büntette meg a csapatot, hogy Harvick Ford Mustangja egyike volt annak a kettőnek, amelyet a múlt vasárnapi, Talladega Superspeedwayen rendezett futam után a NASCAR kutatási és fejlesztési központjába vittek további vizsgálatra.

- Reklám -

A büntetés a Next Gen autó egyetlen forrásból származó, szállított alkatrész módosítására vonatkozik. Az állítólagos szabálysértés a hátsó részt érintette.

A 4-es rajtszámú csapatot 100 pontra, Childerst pedig 100 000 dolláros pénzbüntetésre ítélték. Emellett a következő négy Cup Series futamra is felfüggesztették, kezdve a Charlotte Roval-i futammal.

A sorozat ezt követően Las Vegasba, a Homestead-Miami Speedwayre és a Martinsville Speedwayre utazik.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy kitűzték-e a fellebbezés időpontját, de a NASCAR ezen a héten már elveszített egy – számukra fontos – csatát, hiszen William Byron 25 pontos büntetését eltörölte a fellebbviteli bizottság, aminek köszönhetően újra esélyt kapott arra, hogy továbbjusson a rájátszás következő fordulójába.