back to top
csütörtök, május 2, 2024

2025-től új helyszíne lehet a NASCAR bajnoki fináléjának?

Dátum:

Megosztás:

Mivel a Next Gen autók nem feltétlenül produkálják a legizgalmasabb versenyeket a középhosszú pályákon egy amerikai lap szerint a típushoz tartozó Phoenix elveszítheti a szezonzáró szerepét.

- Reklám -

Miután a Homestead-Miami Speedway közel két évtizedig volt a bajnoki címet eldöntő futam helyszíne, az utóbbi három évben Phoenix adott otthont a szezonzárónak, és ez így lesz 2024-ben is.

- Reklám -

A Beyond The Flag feltételezése szerint van rá esély, hogy az általában egyoldalú versenyeket produkáló arizonai pályáról ismét Miamiba költözzön a bajnoki futam, az izgalmak fokozása érdekében.

Tavaly például a Penske uralta a futamot, és Joey Logano magabiztosan, izgalmaktól mentesen biztosította be a bajnoki címét a Next Gen-éra első évében, miután csapattársa, Ryan Blaney szinte bekísérte a célba. Idén tavasszal a Hendrick két bajnokanspiránsa, William Byron és Kyle Larson voltak szinte végig az élen, csak az utolsó körökben tudott beférkőzni közéjük Ryan Blaney.

- Reklám -

Ugyanakkor megjegyzik, hogy a futamra általában fél évre előre elfogynak a jegyek, így a verseny népszerűségével nincs gond a novemberi időpont ellenére sem. Homestead mellett viszont az izgalmas futamok állnak – beleértve az idei fordulatos versenyt is – így az eheti szezonzáró kulcsfontosságú lehet a bajnoki döntő helyszínének jövőjét illetően.

Hatalmas dráma alakította át a NASCAR rájátszását

Az már biztos jövőre nem lesz változás, hiszen a NASCAR már bejelentette a jövő évi versenynaptárat, 2025-ben viszont a menetrend egészét illetően képviselők nyilatkozatai alapján nagy változásokra lehet készülni. De közel sem biztos, hogy az utolsó, 36. futamnak lesz másik helyszíne. Tudni ugyanis, hogy a NASCAR Kanadába tervez menni, és a Forma-1-es utcai pályával tartottak tárgyalásokat már 2024-gyel kapcsolatban.

Csak ideiglenesen lesz a kevesebb épített pályás verseny a NASCAR-ban?