back to top
hétfő, május 20, 2024

Csak ideiglenesen lesz a kevesebb épített pályás verseny a NASCAR-ban?

Dátum:

Megosztás:

A jövő évi naptárban ugyan kevesebb épített pályás verseny kapott helyet, a NASCAR szervezői szerint ez csak átmeneti állapot.

- Reklám -

Az elmúlt években egyre több épített pályás versenyt rendeztek a NASCAR-ban, azonban jövőre csökkenni fog az ilyen versenyek száma. Az indianapolisi NASCAR-versenyt újra az oválon fogják megrendezni, és Road America is kikerült a menetrendből, így csökkent az oválokon kívüli futamok száma 2024-ben.

Új helyszín, rájátszás és átalakítások jellemzik a NASCAR 2024-es naptárát

- Reklám -

A Beyond the Flag szerint 2025-ben több pontszerző versenyt is rendezhetnek, amivel lenne lehetőség arra, hogy akár új pályák is vendégül lássák a Cup Series mezőnyét.

- Reklám -

Road America főleg az olimpia miatti kavarodás miatt került ki a másodligának számító Xfinity Series versenynaptárából, így 2009 óta először nem lesz NASCAR verseny a pályán. A lap szerint viszont akár a Cup Series mezőnyét is vendégül láthatja, hogyha a helyszín vissza tud térni 2025-ben.

Egy újabb utcai verseny is a szövetség tervei közé tartozik, és bár városok szempontjából Los Angeles vagy New York lenne a legideálisabb, mindkét helyszínen elég nehéz lenne összehozni egy-egy egyezséget. Előbbit a NASCAR amúgy is kipipálhatja a Coliseumban tartott Clash-sel, míg New Yorkban legutoljára a Formula E tartott versenyeket egy ideiglenes helyszínen.

Érdeklődést azonban egyedül az összes sport iránt szenvedélyes Pittsburgh mutatott, akik akár rövidesen IndyCar versenyt is rendezhetnek, így az USA két legnagyobb sorozata akár közös hétvégét is tarthat a pennsylvaniai városban.

És ami a 2024-es naptár egyik nagy hiányossága volt: egy verseny az Egyesült Államok határain kívül. A pletykák szerint már a jövő évvel kapcsolatban képbe került a Montreali F1-es helyszín használata, azonban úgy tűnik, erre is várni kell még.

A NASCAR élvonala legutóbb 1958-ban, a Torontói Exhibition Stadiumban tartott versenyt – a mostani IndyCar-verseny helyszínének közelében – , és a mai napig ez volt a Cup Series utolsó külföldi futama.