szombat, április 20, 2024

Andretti szerint az F1 Amerikában is meg fogja állni a helyét

Dátum:

Megosztás:

Mario Andretti, az 1978-as Forma-1-es világbajnok és az 1969-es Indy 500 győztese szerint Amerika képes arra, hogy két GP-t rendezzen.

- Reklám -

Az idei szezonban a Forma-1 először rendez versenyt Miamiban, valamint ismét ellátogat majd a texasi Austinban található Circuit of The Americas pályára.

- Reklám -

Ez a Liberty Media következő lépése az Egyesült Államokban való terjeszkedésben, és az F1 főnökei már egy esetleges harmadik eseményt is kilátásba helyeztek.

Egyetlen más ország sem rendez egynél több futamot, bár ez a világjárvány idején megváltozott, amikor Imola csatlakozott Monzához a naptárban, és Olaszország 2022-ben ismét két futamnak ad otthont.

- Reklám -

A motorsport-legenda, Mario Andretti úgy véli, hogy az Egyesült Államok méreténél fogva alkalmas arra, hogy két Forma-1-es eseménynek adjon otthont.

Nem, egyáltalán nem hiszem” – hangzott Andretti válasza a PlanetF1 azon kérdésére, miszerint szerinte a Forma-1 elveszhet-e az IndyCar és a NASCAR között azzal, hogy két, esetleg három versenynek ad otthont.

Az USA könnyedén tudna két Forma-1-es futamot rendezni, olyan hatalmas ez az ország.”

Nagyon alábecsülik a rajongói tábor méretét, mert szerintem a Netflix Drive To Survive című sorozata nagyon sokat lendített rajta, mivel betekintést engedett a Forma-1 kulisszái mögé, és ez tetszett a fiatalabb közönségnek.

Ez nyilvánvaló, hiszen látható mennyire nagy energia van az itteni rajongókban, szóval szerintem biztosan indokolt lenne két futam itt. Egy harmadik? Nem tudom, ez egy kérdőjel véleményem szerint.

Hosszútávú tervek

Andretti arról is beszélt, hogy lelkesen várja a miami futamot, amelyre idén májusban kerül sor.

Ha megnézzük a Miami által eszközölt befektetést, a helyszínt és a létesítményeket, az azt mondatja velem, hogy jópár évig lesz itt verseny. Talán az idők végezetéig.” – mondta az amerikai legenda.

Ott van Austin, a COTA ahol egy világszínvonalú pálya épült, és már épp ideje volt, hogy egy ilyen nagyszerű pálya épüljön itt, az Államokban. Miami sem egy alkalomról szól, hanem ez egy hosszútávú befektetés.

Bár Andretti támogatja a két amerikai futamot, a felvetés, hogy a Forma-1 Las Vegasba is eljuthatna, túl sok a 78 éves pilóta számára.