vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarZak Brown: Az IndyCar bajnoki cím a leggyorsabb út az F1-be O'Wardnak

Zak Brown: Az IndyCar bajnoki cím a leggyorsabb út az F1-be O’Wardnak

- Hirdetés -

Pato O’Wardnak az IndyCar bajnoki cím megnyerésével lenne a legjobb esélye a Forma-1-be való átigazolásra a McLaren első embere, Zak Brown szerint.

O’Ward tavaly év végén Abu-Dzabiban kóstolhatott bele először az F1-es gépekbe, amikor részt vett a fiatal pilóták tesztjén, jutalmul azért, hogy megszerezte első IndyCar győzelmét az Arrow McLaren SP csapatnak.

- Hirdetés -

A mexikói pilóta az évet az IndyCar tabella harmadik helyén zárta, és az utolsó futamig versenyben volt a bajnoki címért, mivel Texasban és Detroitban is győzelmet aratott.

A McLaren MCL35M-mel Abu-Dzabiban elvégzett tesztje után O’Ward azt mondta, hogy szerinte két év áll rendelkezésre az F1-be jutáshoz, és ezért mindent megtesz majd, amit csak tud.

Zak Brown az F1-es esélyekről

- Hirdetés -

A McLaren Racing vezérigazgatója, Brown már régóta hangsúlyozta annak fontosságát, hogy O’Ward továbbra is az IndyCarban vállalt feladataira koncentráljon, és úgy érzi, hogy a bajnokság megnyerése lenne a legkönnyebb módja annak, hogy igényt formáljon egy jövőbeli F1-es ülésre.

Pontosan azt mondtam neki, hogy a leggyorsabb út az F1-be az, ha azt teszi, amit Juan Pablo Montoya, Alex Zanardi, Jacques Villeneuve vagy Michael Andretti tett: megy és nyer az IndyCarban” – mondta Brown.

Pato O'Ward
Fotó: Penske Entertainment: Chris Owens

Ez a legjobb esélye arra, hogy bekerüljön az F1-be. Hihetetlenül tehetséges. Nagyszerű személyiség. Úgy gondolom, hogy a nyers tehetség szempontjából megvan benne minden, ami ahhoz kell, hogy Forma-1-es versenyző legyen.

Nyilvánvaló, hogy a Forma-1 egy sokkal másabb szakág, így sokat kell még tanulnia, például az összes gombot. De az biztos, hogy menni fog majd.

Az IndyCar-ra kell nagyon koncentrálnia. Ez lesz a legjobb útja az F1-be. Szerintem az ő két éves tervei nagyjából reálisak.

A Montoyához való hasonlítást Brown korábban már O’Wardnak is mondta. Csapattársak lesznek a McLarennél az idei Indianapolis 500-on, amikor Montoya visszatér egy harmadik autóval a versenyre.

O’Ward újabb jelentős győzelmet aratott, amikor Colton Herta, Devlin DeFrancesco és Eric Lux mellett megnyerte a 2022-es Daytona 24 LMP2-es kategóriáját a DragonSpeeddel.

A hónap elején azonban O’Ward hangot adott csalódottságának az FIA szuperlicenc pontrendszerének “nevetséges” követelményei miatt, amelyek csak az IndyCar bajnokát jutalmazzák az F1-ben való versenyzéshez szükséges 40 ponttal.

 

- Advertisement -

Friss