szombat, június 3, 2023

Montoya is indul az Indy 500-on

Date:

Share:

A kétszeres Indy 500 győztes, Juan Pablo Montoya immáron második alkalommal fog indulni az Arrow McLaren színeiben, így ott lesz a 106. Indy 500-on.

- Advertisement -

Montoya 2021-ben a kilencedik helyet érte el a csapat színeiben. A kolumbiai versenyző hetedszer fog indulni a májusi eseményen.

- Advertisement -

Izgatottan várom, hogy visszatérjek Indianapolisba az Arrow McLaren SP-vel és a Mission támogatásával, hogy ismét részt vegyek egy olyan versenyen, amely különleges helyet foglal el a szívemben – az Indianapolis 500-on” – mondta Montoya.

Tavaly nagyon jól éreztem magam a csapatban, és alig várom, hogy a 2021-ben elért tapasztalatok alapján fejlődni tudjunk. Úgy gondolom, hogy komoly esélyünk van arra, hogy a mezőny elején versenyezzünk, és harcba szálljunk a győzelemért.

Juan Pablo Montoya 2017 után ült újra IndyCarba a tavalyi évben Indianapolisban – ahol egyébként indult az épített pályás viadalon is -, és egyáltalán nem tűnt rozsdásnak – mint ahogy ezt a verseny végén elért 9. helyezése is mutatja.

A 46 éves versenyző az utóbbi években leginkább a sportautózásnak szentelte idejét, hiszen 2021-ben négy versenyen indult az IMSA szériában, 6 versenyen a WEC-ben, és egy versenyen az ELMS-ben.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.