vasárnap, április 14, 2024

VeeKay egy jó F1-es ajánlatért otthagyná az IndyCar-t

Dátum:

Megosztás:

A 2021-es indianapolisi road versenyen pályafutása első IndyCar győzelmét megszerző Rinus VeeKay örömmel próbálná ki magát a Formula 1-ben. Ehhez azonban, elmondása szerint megfelelő ajánlatra lenne szükség.

- Reklám -

Az IndyCar-ral kapcsolatban örök téma, hogy a tengerentúli versenyzők közül ki az aki itt képzeli el pályafutása hátralévő részét, illetve ki az, aki csak ugródeszkának szánja a sorozatot a Formula 1 felé vezető úton.

- Reklám -

Az utóbbi hetekben-hónapokban a McLarenes Pato O’Ward és az Andretti-s Colton Herta is lenyilatkozta, hogy szívesen kipróbálná magát a száduldó cirkuszban is. Előbbi az év végi tesztek során lehetőséget is kapott, utóbbit pedig csak az „mentette meg” az F1-től, hogy végül nem jött össze az Andretti-Sauber biznisz. Most az Ed Carpenter Racing versenyzője, Rinus VeeKay is beállt azok táborába, akik nem zárkóznak el egy világbajnoki szereplés gondolatától.

Bár saját elmondása szerint jól érzi magát az IndyCar-ban, elképzelhető olyan forgatókönyv, ami szerint megfontolná a váltást. A 21 éves holland azonban hozzátette, kizárólag akkor érdekelné a dolog, ha valós esélyt látna a bajnoki címre.

- Reklám -

„Hogyha esélyt kapnék arra, hogy Max Verstappen csapattársa legyek, vagy egy győzelemre esélyes top csapatnál mehessek, egészen biztosan elgondolkoznék rajta” – nyilatkozta Veekay. „Ez azonban egyenlőre nem tartozik a közvetlen céljaim közé. Ha a következő 20 évemet az IndyCar-ban töltöm, harcban a bajnoki címekért, akkor több, mint teljes lesz az életem!”