csütörtök, június 1, 2023

Ryan Blaney gyors volt, Chase Elliott pörgött-forgott – VIDEÓ

Date:

Share:

A NASCAR Next Gen autójának tesztelése a Phoenix Raceway versenypályán zajló utolsó versenynappal zárult, melyet Ryan Blaney nyert.

- Advertisement -

Phoenix, amely idén is otthont ad mindhárom NASCAR széria bajnoki címéről döntő futamának, a csapatok számára kritikus fontosságú pálya.

- Advertisement -

A kétnapos teszt végén a Team Penske versenyzője, Ryan Blaney 131,907 mérföld/órás sebességgel végzett az élen, csapattársa, Joey Logano pedig 131,738 mérföld/órás sebességgel lett a második.

Kyle Larson 131,728 mérföld/órás átlaggal nyerte az első napot. Az első ötbe még Chase Briscoe (131.502 mph), Chase Elliott (131.325 mph), és Kevin Harvick (131.114 mph) fért be.

A második tesztnapot néhány incidens lassította. A NASCAR Cup Series 2020-as bajnoka, Chase Elliott kétszer is megpördült a 4-es kanyar kijáratán, végül mindkét esetet sértetlenül megúszta – írja a Motorsport.com.

Az újonc Todd Gilliland nem volt ilyen szerencsés, amikor a 2-es kanyar kijáratánál elvesztette a tapadást, és a külső fallal koccant. Az újonc azonban vissza tudta vezetni autóját a garázsba.

Érdemes kiemelni, hogy a Fordok dominálták az utolsó tesztnapot, ezért pozitívan várhatják a szezonkezdetet.

A 2 nap teljes eredménylistája

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.