hétfő, április 15, 2024

Váratlanul egy bajnok térhet vissza az IndyCarba

Dátum:

Megosztás:

Szezon közben menesztették Indianapolis „helyi srácát” csapatától, helyére pedig egy bajnokot szereztek, hogy visszavezesse őket a jó útra.

- Reklám -

Az Ed Carpenter Racing két éve még futamgyőzelemnek örülhetett Rinus Veekay révén, azóta viszont az egész csapat egyre rosszabb formát mutat. Ennek megfelelően érthető, hogy minél hamarabb változtatni akarnak.

- Reklám -

Mégis kissé váratlan, hogy szezon közben cserélnek pilótát. Ed Carpenter, a csapattulajdonos már így is visszább húzódott, és csak az oválversenyeken vesz részt. Rajta kívül Veekay, és Conor Daly, a korábbi F1-es pilóta Derek Daly fia alkotta eddig a csapat felállását.

Veekay esetében nem volt kérdés, az eredmények igazolták tehetségét és annak ellenére, hogy érdeklődtek iránta a nagycsapatok, hűséges maradt a neki lehetőséget adó csapathoz.

- Reklám -

Daly viszont kevésbé volt sikeres, és a szponzorok tekintetében sem tud sokat nyújtani. Karrierje során egyszer, 7 éve állt dobogón, az elmúlt években pedig a legjobb tízbe is ritkán került be. Indianapolis lett a specialitása, tavaly hatodik, idén nyolcadik lett az Indy 500-on.

Mostanra elégelték meg a dolgot a csapatnál, és mivel egy tapasztalt bajnoki címet szerző versenyző is volt szabadon a pilótapiacon, elbúcsúztak tőle.

Bár a csapattal korábban nemrég tesztelt az Indy Lights tavalyi bajnoka, Linus Lundqvist is, végül Carpenter csapata a tapasztalat mellett döntött.

Daly helyét a mezőnyből 2021 végén kiszoruló, idén az Indy 500-ra beugró Ryan Hunter-Reay kapta meg, kezdve a jövő heti futammal Road Americán.

„Meglepett, amikor Ed felhívott. Mondta, mennyire frusztrált mindenki, hogy nem jönnek az eredmények, pedig mindenki keményen dolgozik, pénzt is fektettek a csapatba, technikailag és a személyzeten is változtattak, hogy javuljanak a dolgok. Ezért kért meg, hogy segítsek nekik.” fejtette ki a tapasztalt pilóta.

Bajnoki jelenlét segítette az egyik legkisebb csapatot az Indy 500 csonka első tesztjén