back to top
vasárnap, június 23, 2024

Bajnoki jelenlét segítette az egyik legkisebb csapatot az Indy 500 csonka első tesztjén

Dátum:

Megosztás:

Hiába van még addig hátra két futam és közel egy hónap, már ezen a héten elkezdődött az idei Indy 500 programja.

- Reklám -

Az első tesztnapon Josef Newgarden volt a leggyorsabb a tavalyi győztes, Marcus Ericsson erős kezdése után. A második napot eső miatt el is törölték, így maradt ez a végeredmény.

- Reklám -

Az érdekes dolgok azonban inkább a mezőny másik végén történtek, az újoncok és visszatérők számára tartott teszten. Egy év kihagyás után ült autóba például Ryan Hunter-Reay, a verseny egyik korábbi győztese, méghozzá az IndyCar egyik legkisebb csapatával.

Az állandó csapatok egyszeri bővülései mellett idén is lesznek olyan istállók, amik egyébként nem szerepelnek majd egyik másik futamon sem. A Dreyer & Reinbold Racing lesz ott két autóval is a rajtrácson, utóbbi ráadásul nem is akármilyen felállással.

- Reklám -

Hunter-Reay lesz az egyik pilótájuk, és korábbi eredményei alapján a győzelemre is esélyes lehet, ahhoz viszont minél hamarabb hozzá kell szoknia az autóhoz.

Ryan Hunter-Reay, Dreyer & Reinbold Racing, IndyCar
Hunter-Reay autója a teszten, még szponzorok nélkül – Fotó: Joe Skibinski/Penske Entertainment

„Sok új tényező van. Ugyanannál a csapatnál voltam 12 évig, és most kezdtem az új helyen.” kezdte a korábbi bajnok.

„Nagyszerű érzés visszatérni a pályára. Vicces most, hogy először ülök be másik autóba, mint amihez hozzá voltam szokva, feltűnnek az apró dolgok is. Például a kormány, de a cockpitben minden más, egy milliméter is legalább tízszer annyinak érződik. Főleg ilyen dolgokat oldottunk meg.”

Az IndyCar néhány aerodinamikai elemmel segítené a csapatokat a leszorítőerő termelésében, Hunter-Reay ezt is kipróbálta.

„A végén mentem a nagy leszorítóerős csomaggal, és ekkor átkerült az egyensúly a belső ívre, Joseffel [Newgarden] beszéltünk is erről. Még nehéz róla bármit is mondani, főleg ilyen változékony időben. Nem volt meleg, de szeles időjárás volt, az egyik pillanatban még magabiztos voltál, aztán meg csak törted a fejed, mitől csúsztál meg.”

Az utolsó pillanatban az Indy NXT csapat, az Abel Motorsports megerősítette, hogy 34. autóval beneveznek a híres versenyre RC Enersonnal. Ezzel újra lesz majd előkvalifikáció az Indy 500-ra.

Új csapat a láthatáron? – túltengés lehet az idei Indy 500-ra