back to top
csütörtök, május 30, 2024

Vandoorne is új lehetőséget kap a McLarentől… az IndyCarban

Dátum:

Megosztás:

Nico Hülkenberg után egy újabb korábbi F1-es pilóta, Stoffel Vandoorne tesztelheti majd az Arrow McLaren SP IndyCarját a következő hónapokban.

- Reklám -

Vandoorne jelenleg a Formula E-ben és az Endurance-világbajnokságon versenyez, és mindkét sorozatban futamgyőztesnek mondhatja magát. Az elektromos szériában csapatát bajnoki címhez segítette, míg Le Mans-ban második lett az LMP2-es kategóriában.

- Reklám -

A Mercedes azonban nem csak Formula E pilótaként alkalmazta őt, tartalékpilótai szerepkörén pedig osztozik korábbi munkaadója, a McLaren is. Most a britek amerikai testvércsapata adna neki egy lehetőséget a bizonyításra.

„Nyíltan kijelentettük, hogy 2023-ban már három autót szeretnénk, 2022-re pedig köztes évként tekintünk.” – jelentette ki Taylor Kiel, az Arrow McLaren SP elnöke. – „Nem kötelezzünk el magunkat semmi mellett, inkább több opciót mérlegelünk egyszerre.”

- Reklám -

„Ideális esetben minél több versenyt teljesítünk majd így, de ahhoz kell, hogy meglegyen a mögöttes csapat és a pilóta is. Nincs a pénzért csináljuk ezt, ezért sok rugalmasságot engedhetünk meg magunknak.”

„Nálunk van a labda. Sokan érdeklődnek, sokan kopogtatnak az ajtónkon. Végigmegyünk majd minden lehetőségen, és úgy döntünk majd, mi a legjobb a programunknak.”

„Persze, az F1-ből is kaptunk megkereséseket, ez segít, hogy az F1-en kívül is bővítsünk a családunkat. Stoffel nyilvánvalóan kapcsolatban áll velünk, szóval nem kellett ezen sokan gondolkodnunk. Majd a jövőben összehozunk vele valamit.”

„Ő egy nagyon tehetséges pilóta, de máshonnan is érkeztek megkeresések. Érdekes időszak ez, csapatként és szervezetként is növekvő fázisban vagyunk.”

A teszt útjában jelenleg egyetlen akadály van, az pedig az amerikai pályák foglaltsága.

„Nincs még időpont, – de már folynak a tárgyalások, – mert még több embert össze kell szednünk, de a pályák sem elérhetőek mindig. Őszintén, ez elég nehéz.” – összegezte a McLaren amerikai csapatának főnöke.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stoffel Vandoorne (@svandoorne) által megosztott bejegyzés