back to top
szombat, július 20, 2024

Kvyat célja az amerikai NASCAR-ba kerülés

Dátum:

Megosztás:

Daniil Kvyat azt fontolgathatja, hogy az amerikai top NASCAR kategóriába igazol. Ezt a hírt a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner hozta nyilvánosságra. F1-es főnöke, Gene Haas tulajdonosa a nagysikerű NASCAR-istállónak, a Stewart-Haas Racingnek. Amikor a NASCAR-ról kérdezték, Steiner így felelt:

- Reklám -

„Számos versenyző szeretné kipróbálni, és egyesek az IndyCarba is átnyergelnek. Ez egy nagy lépés nekik, hiszen hiszen ezek a szériák nagyon különbözőek – olyan, mintha azt képzelnénk, hogy a NASCAR-ból a Forma-1-be mennénk át. Nem csak a vezetésről van azonban itt szó, hanem az egész rendszerről. Mick (Schumacher) ott volt a texasi NASCAR versenyen. Daniil Kvyat pedig a martinsville-i futamra jön, amely a hétvégén lesz, Virginiában. Mindenki, aki elmegy egy NASCAR futamra, megkérdezi tőlem: „Hé Gunther, össze tudnál hozni valakivel?”. Daniil be fog ugrani, hogy megnézze, van-e valami érdekes lehetőség számára, mert jelenleg nem versenyez a Forma-1-ben.”

- Reklám -

A 27 éves orosz Kvyat tavaly év végén vesztette el a helyét a Red Bull Forma-1-es programjában, azóta az Alpine tartalékversenypilótájaként szolgál.

(Vámosi Péter)