kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARKvyat célja az amerikai NASCAR-ba kerülés

Kvyat célja az amerikai NASCAR-ba kerülés

- Hirdetés -

Daniil Kvyat azt fontolgathatja, hogy az amerikai top NASCAR kategóriába igazol. Ezt a hírt a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner hozta nyilvánosságra. F1-es főnöke, Gene Haas tulajdonosa a nagysikerű NASCAR-istállónak, a Stewart-Haas Racingnek. Amikor a NASCAR-ról kérdezték, Steiner így felelt:

“Számos versenyző szeretné kipróbálni, és egyesek az IndyCarba is átnyergelnek. Ez egy nagy lépés nekik, hiszen hiszen ezek a szériák nagyon különbözőek – olyan, mintha azt képzelnénk, hogy a NASCAR-ból a Forma-1-be mennénk át. Nem csak a vezetésről van azonban itt szó, hanem az egész rendszerről. Mick (Schumacher) ott volt a texasi NASCAR versenyen. Daniil Kvyat pedig a martinsville-i futamra jön, amely a hétvégén lesz, Virginiában. Mindenki, aki elmegy egy NASCAR futamra, megkérdezi tőlem: “Hé Gunther, össze tudnál hozni valakivel?”. Daniil be fog ugrani, hogy megnézze, van-e valami érdekes lehetőség számára, mert jelenleg nem versenyez a Forma-1-ben.”

- Hirdetés -

A 27 éves orosz Kvyat tavaly év végén vesztette el a helyét a Red Bull Forma-1-es programjában, azóta az Alpine tartalékversenypilótájaként szolgál.

(Vámosi Péter)

- Advertisement -

Friss