péntek, április 19, 2024

Új szerepet kap az Indy 500 idei győztesének hazai futama

Dátum:

Megosztás:

Egy közeli stadion átépítése miatt új vonalvezetés és új éra érkezik majd el 2024-ben az IndyCar Nashville-i futamának szempontjából.

Focistadion építése miatt sem esik ki a káoszfutamokat hozó versenyhelyszín

- Reklám -

- Reklám -

A hídon továbbra is kétszer mennek majd át a pilóták, azonban a két part „szerepe” helyet cserél: a stadion szomszédságában marad a boxutca, de mindössze egy hajtűkanyar lesz a folyó azon oldalán, míg a pálya másik része öt derékszögű fordulóból áll majd.

Az idén bemutatkozó detroiti utcai versenyhez hasonlóan így egy visszafordító, és 90 fokos kanyarok alkotják majd a vonalvezetést, ami ugyan egyszerűbb lett, de az első versenyt meg kell majd várni, mire kiderül, hasonlóan kaotikus futamok lesznek-e majd rajta, mint az eddigi vonalvezetésen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NTT INDYCAR SERIES (@indycar)

- Reklám -

Így a pálya érinti majd a Countryzene Hírességeinek Csarnokát, illetve a Nashville-i Broadway-t is, ahol minden napot utcabállal zárnak majd. A kis bárokkal szegélyezett Honky-Tonk Row pedig ezentúl a bajnokavatás helyszíne lesz, ugyanis a tennesseei futamot utolsóként fogják megrendezni 2024-tól.

Ennek valószínűleg a hazai versenyzőnek számító Josef Newgarden örül majd a legjobban, de a pilóták többsége üdvözölte a változást.