back to top
vasárnap, június 23, 2024

Alexander Rossi döntött jövőjéről

Dátum:

Megosztás:

Alexander Rossi egy IndyStarnak adott interjúban megerősítette, hogy minden jövőjével kapcsolatos kérdés lezárásra került.

- Reklám -

Rossi vasárnap az IndyStarnak elmondta, hogy eldöntötte, hol lesz ez a jövő, bár — egyelőre — nem osztja meg az úti célját.

- Reklám -

Minden eldőlt a jövő évre vonatkozóan, és ezt a hamarosan be is fogjuk jelenteni” – mondta Rossi az IndyStarnak vasárnap a Forma-1-es Miami Nagydíj paddockjában.

Vajon elégedett ezzel?

- Reklám -

Igen, igen, igen, igen, igen” – jelentette ki izgatottan a 30 éves versenyző. „Végső soron az elmúlt több mint hat IndyCarban eltöltött évemnek rengeteg csúcspontja és határozottan néhány mélypontja is volt. Ez a következő lépés számomra pozitív lesz, és izgatottan várom, hogy mit hoz majd.

Rossi jelenleg az utolsó évét tölti az Andretti Autosporttal kötött hároméves szerződésének, amelyet 2019 júliusában jelentettek be.

Akkoriban arról szóltak a hírek, hogy egy negyedik évre szóló versenyzői opcióval is rendelkezik, bár az IndyStar hónapokkal ezelőtt megtudta, hogy a 30 éves versenyző visszautasította az opciót.

Februárban, amikor Michael Andrettit kérdezték Rossi jövőjéről, a csapatfőnök elismerte, hogy technikailag kizárólagos tárgyalási időszakot tart fenn Rossival, de engedélyezte neki, hogy más csapatokkal kezdjen beszélgetéseket.

Andretti hangneme az egy hónappal ezelőtti Long Beach-i versenyhétvégén változott meg, amikor a paddockban olyan pletykák kezdtek keringeni, hogy Rossi megegyezett az Arrow McLaren SP-vel.

Meglátjuk, hogy mi lesz, de lehet, hogy jobb lenne, ha mindannyian kezet ráznánk, és elbúcsúznánk egymástól” – mondta Andretti.

Talán elérkeztünk arra a pontra, amikor mindkettőnknek változásra van szüksége. Remélem, hogy nem erről van szó, mert nagyon kedvelem őt, de ha így végződik, akkor is a szurkolója maradok, és remélem, hogy ő is így érez velünk kapcsolatban.

Rossi úgy érzi, az Andrettinél nem figyelnek eléggé a részletekre
Rossi úgy érzi, az Andrettinél nem figyelnek eléggé a részletekre Fotó: Penske Entertainment: Matt Fraver/IndyCar Media

Rossi a McLaren kötélékébe szerződhet

Azóta az Associated Press arról számolt be, hogy Rossi valóban megegyezett az AMSP-vel, a múlt héten pedig az IndyStar szellőztette meg azt a hírt, hogy Kyle Kirkwood az A.J. Foyt Racingnél töltött újonc IndyCar-szezonja után az Andretti Autosporthoz kerül.

Azt hiszem, az IndyCar mostanra annyira az apró részletek játékává vált. A gyors autóval rendelkezni fél siker, de olyan helyen kell lenned, ahol úgy érzed, hogy az apró részleteket mind megnézik és összeadják, hogy minden egyes hétvégén a legjobb lehetőséget kapd” – mondta Rossi az IndyStarnak.

Sokan beszélnek arról, hogy mitől lesz teljes értékű egy versenyző, és hogy gyorsnak kell lenned, de aztán ott vannak ezek a különböző dolgok a versenyautón kívül, és ez egy versenycsapatnál sincs másképp.

Rossi jövője tehát biztos, de vajon ez miként fog hatni majd idei teljesítményére? Idén a legjobb eredménye ugyanis egy 8. hely volt Long Beach-en.

Az, hogy a saját jövőd eldöntött és tiszta, emberként előnyös, egyszerűen kiveszi a stresszt a mindennapi életedből” – magyarázta Rossi az IndyStarnak. „Ugyanakkor segít abban, is, hogy arra tudj koncentrálni, amit jelenleg csinálsz.