péntek, április 19, 2024

Jordan Taylor leleplezte, hogy miért jött a sárga az All-Star utolsó körében

Dátum:

Megosztás:

Sokan vitatták a NASCAR texasi döntését és annak hátterét, de végül kiderült az igazság.

- Reklám -

Viccesen ugyan, de valós problémára hívja fel a figyelmet Jordan Taylor.

- Reklám -

A hétvégi Texas Motor Speedwayen rendezett NASCAR All-Star versenyen egy speciális szabály volt érvényben, miszerint mindenképp zöld zászló alatt kell véget érnie a futamnak. Ryan Blaney miután meglátta a fehér zászlót és első helyen fejezte be az utolsó kört is, csapatával együtt ünneplésbe kezdett.

Ekkor lecsatolta a vezető oldali ablakról a biztonsági hálót, majd közölték vele, hogy mégsem nyert, mert újraindul a futam a rendkívüli szabály miatt. A problémát az okozta, hogy Blaney nem tudta visszatenni a helyére ezt a hálót, de végül nem intették ki őt.

- Reklám -

Ricky Stenhouse Jr. találkozott a fallal és lassabb tempóban ugyan, de senkit nem zavarva hagyta el a helyszínt. Semmi sem indokolta tehát a sárga zászlós megszakítást.

Ahogy friss podcast epizódunkban is kitértünk rá (1 óra 32 perctől hallható), a NASCAR futamain egyetlen ember kezében van a döntés joga. Ezt parodizálta most ki Jordan Taylor ebben a zseniális videóban.

Végül Ryan Blaney az újraindítást követően is megnyerte a versenyt és a vele járó 1 millió dollárt, de Denny Hamlin például hangot adott nemtetszésének.