back to top
kedd, május 21, 2024

O’Ward nagyon szeretné, ha a „legjobb barátja” maradna a csapatnál

Dátum:

Megosztás:

Alexander Rossi érkezésével, és Pato O’Ward szerződéshosszabbításával fogynak a helyek a McLarennél. Vajon mi lesz Rosenqvist sorsa?

- Reklám -

Pato O’Ward kiállt a nyomás alatt álló csapattársa, Felix Rosenqvist mellett, mondván, hogy „karrierje alatt soha nem volt még ilyen jó barátja.”

- Reklám -

Rosenqvistnek nehéz szezonja volt a csapattal 2021-ben, de idén megemberelte magát, és az eredmények is elkezdtek megfelelni ennek a fejlődésnek az elmúlt hónapban.

A pletykák közepette, miszerint Rinus VeeKay az Ed Carpenter Racingtől vagy a Chip Ganassi Racingnél versenyző Álex Palou válthatja Rosenqvistet, a svéd zsinórban négy top 10-es helyezést szállított.

- Reklám -

Nagyon remélem, hogy Felix marad, mert nagyon-nagyon jól dolgozunk együtt” – mondta O’Ward, aki az Indy 500-on bejelentette saját, 2025-ig szóló szerződéshosszabbítását a csapattal.

Nagyon jól kijövünk egymással. Jó, ha van valaki, akivel nagyon, nagyon jól kijössz, mert több időt töltök vele, mint a családommal. Szóval fontos, hogy jó legyen a kapcsolat.

Próbálok segíteni mindenben, amiben tudok, és ő nyilvánvalóan sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint tavaly, aminek nagyon örülök.

Folyton azt mondom neki, hogy még nem álltunk együtt a dobogón. Szerintem az nagyon király lenne.

Ellenfelek a pályán, legjobb barátok azon kívül
Ellenfelek a pályán, legjobb barátok azon kívül Fotó: Penske Entertainment: Chris Owens/IndyCar Media

Eleget tesz Rosenqvist a maradáshoz?

Detroitban Rossi bejelentése után a csapat elnöke, Taylor Kiel azt mondta, Rosenqvist azt teszi, amit elvárnak tőle.

Rosenqvist a múlt héten a The Race-nek azt mondta, biztos benne, hogy a jövője a McLarennél lesz, de hogy ez az IndyCarban lesz-e, az még nem derült ki.

A pletykák szerint átigazolhat a McLaren jövőre indított Formula E programjába, de ha nem sikerül megfelelő utódot találni az IndyCar csapatba, akkor akár maradhat az IndyCar csapatnál is.

Ennek O’Ward is nagyon örülne.

Az a különbség, hogy nem csak akkor vagyunk csapattársak, amikor dolgozunk, hanem a pályán kívül is sok időt töltünk együtt, amit nem muszáj, de megteszünk, mert élvezzük egymás társaságát” – tette hozzá O’Ward.

Egyszerűen csak nagyon-nagyon jó barátok vagyunk. Azt kell mondanom, hogy talán ez a legszorosabb kapcsolat és a legjobb barátság, amit a motorsportban valaha is kialakítottam, mert ő is csak egy a srácok közül, egyszerűen csak egy jó fej srác, akivel jó együtt lenni.

Szóval nagyon jó a légkör. Nagyon jó a hangulat. Nyilvánvalóan viccelődünk és jól érezzük magunkat.