back to top
vasárnap, június 23, 2024

Sportautózás és IndyCar – Megjött a DragonSpeed étvágya

Dátum:

Megosztás:

A 2022-es Indy 500 harmincharmadik autóját a DragonSpeed adja. Néhány év után tehát az istálló visszatér, de a meglepetés után ennyivel nem elégedne meg.

- Reklám -

A DragonSpeed szereplését a 2022-es Indy 500-on nyugodtan sorolhatjuk a meglepetés kategóriájába. A csapatfőnök, Elton Julian viszont ennél is többet akar, 2019 és 2020 után jövőre ismét minimum részszezonos programot szeretne futni. Stefan Wilson az ő felügyeletükkel, valamint a Cusick Motorsportsszal folytatott koprodukció jóvoltából kapja meg az autót a hónap végén.

- Reklám -

A DragonSpeed csapatára addig is vár az IMSA Mid Ohió-i futama, majd elindulnak nyugatra. Itt nekiállnak Tatiana Calderón 11-es rajtszámú Foyt-Chevyjének, hogy azt Stefan Wilson versenygépévé varázsolják, amely a 25-ös rajtszámot viseli majd magán. Tizenhetedikétől pedig kezdődnek az Indy 500 edzései.

A DragonSpeed előtt egy combos vállalás áll. Először egyáltalán Wilsonhoz kell szabni az autót, majd át kell alakítani az autót épített pályás specifikációról oválra, majd jöhet az új burkolat is az autóra. A DragonSpeed (és természetesen a Cusick) ezt követően pedig tervezheti a jövőt. Amiben a 2023-as visszatérés szerepel, benne már nem csak az Indy 500-on.

- Reklám -

A csapatfőnök optimista

Ez az első lépés ahhoz, hogy visszatérjünk az IndyCarba, amelyet soha nem akartunk elhagyni” – mondta a DragonSpeed csapatfőnöke, Elton Julian a Racer kérdésére. „Hat futamon terveztünk ott lenni 2020-ban. Ott voltunk a St. Pete-i paddockban , aztán jött a járvány, vele a lezárás, és mintha a versenyek fele, amire készültünk volna, eltűnt volna. Minden elúszott. Úgy érzem, hogy az első alkalommal a nehezebb utat jártuk be. Akkor nem működtünk együtt senkivel, és a saját utunkat jártuk be. Úgy érzem, hogy most ott tudjuk folytatni, ahol akkor abbahagytuk. Viszont most már megvan az a tudásunk, amit akkor magunknak kellett kisilabizálnunk. Most már ott tudom tartani a lábam az ajtóban, és nem tudják azt rám csapni.

Régi érzések tértek vissza akkor, amikor eldőlt, a csapat is jön az idei Indy 500-ra. „Úgy érzem, hogy ide tartozunk. Itt felépítheted a csapatot, megtalálhatod ehhez az erőforrásokat. Gyűrheted a programodat a kapacitásod szerint, és lépésről lépésre megpróbálhatsz előrehaladni. Jelenleg nem tudom az összes választ a hogyanra, és továbbra is a sportautó lesz a fő profilunk, de jövőre mindenképpen szeretnénk visszatérni ide. Még ha csak az Indyre is.

A meglepetés szereplésben nagy szerepe volt a DragonSpeed életében Elton Julian szerint a Kapitány, azaz Roger Penske közbenjárásának abban, hogy meghosszabbították a Dallara DW12-es alváz jelenlétét a bajnokságban.

Amikor eladtuk a Dallara és IndyCar cuccainkat Mike Shanknek, azonnal feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon vissza akarunk-e valaha is térni a sorozatba. Maradt a kérdőjel, hogy meddig lesz még jó ez a cucc, a DW12. Ez a megerősítés Roger részéről, hogy biztonságos az autóvásárlás, biztonságos az anyagba való befektetés. Mert úgy érzed, hogy nem csak egy ideig tudod üzemeltetni, és nem kell holnap lecserélned, hanem azt is tudod, hogy valakinek mindig szüksége lesz egy autóra, ami miatt jó lépés az üzlet szempontjából, ha van egy ilyenünk.