back to top
péntek, június 21, 2024

Wilson és a DragonSpeed lesz a 33. induló az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Az Indianapolis 500 33. és egyben utolsó indulója a 25-ös Chevy, amelyet Stefan Wilson vezet majd a DragonSpeed jóvoltából.

- Reklám -

A Stefan Wilson, Don Cusick és a DragonSpeed vezetője, Elton Julian közötti összefogás gyorsan összejött, mivel a trió a Cusick Motorsport menedzserével, Anders Krohn-nal együtt már napokkal a Long Beach-i futam után elkezdte vizsgálni a lehetőségeiket.

- Reklám -

Hónapokig tartó vívódás után, hogy honnan kerüljön ki a 33. nevezés, a DragonSpeed tulajdonosa, Elton Julian felhívta az IndyCar elnökét, Jay Frye-t, hogy tudassa a sorozatba való visszatérési szándékát.

Mivel a Cusick Motorsport és Wilson továbbra is aktívan keresték a módját annak, hogy visszatérjenek, a felek összeálltak, és végül megszületett a megállapodás a DragonSpeed, a Cusick Motorsport és az AJ Foyt Racing között – akik az autót fogják szolgáltatni.

- Reklám -

Az gépet a DragonSpeed sportkocsi-csapata fogja felkészíteni, amely megnyerte a 2022-es Daytona-i 24 órás versenyt.

Ez a lehetőség nagyon sokat jelent nekünk” – jelentette ki Julian Elton, a DragonSpeed főnöke.

Elmondhatom, hogy nem azért jövünk a Brickyardra, hogy kiegészítsük a mezőnyt – azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, és építsünk a 2019-es és 2020-as tapasztalatainkra, valamint Stefan korábbi teljesítményére is.

Tudom, hogy Don és Stefan osztja az ambícióinkat, és hálás vagyok az AJ Foyt Racingnek és Larry Foyt versenyzői szellemiségének, amiért a felszerelésükkel segítik ezt a törekvést.

Az Indy 500 verseny hozzáadása az IMSA-kötelezettségeinkhez bonyolult feladat, de a DragonSpeednél mindenki 100 százalékosan készen áll az Indy kihívására.

Stefan Wilson 2021-ben 33. lett miután korán kiesett a versenyből egy bizarr boxutcai incidens miatt, de idén szeretne visszavágni.

Néhány hete még úgy tűnt, hogy nem fog összejönni idén a dolog, de végül minden darab összeállt, így még egy esélyt kapunk ezen a csodálatos versenyen” – magyarázta Wilson.

„Alig várom már, hogy csatlakozzak a Chevy csapathoz, és ebben a hónapban már csokornyakkendőt (A Chevrolet logójára utalva – a szerk.) viselhessek.

Wilson 2021-es balesete