back to top
szerda, július 24, 2024

Űridővel szerezett rajtelsőséget Nemechek Darlingtonban

Dátum:

Megosztás:

John Hunter Nemechek óriási fölénnyel nyerte a NASCAR Camping World Truck széria darlingtoni időmérő edzését. A 24 éves észak-karolniai idén második rajtelsőségét szerezte.

- Reklám -

A Daytona után legnagyobb presztízzsel rendelkező pályán egykörös rendszerű időmérő döntött a rajthelyekről. Elsőként a sorozat kétszeres bajnoka, a 800. NASCAR-rajt elérésének vágyával visszatérő Todd Bodine gurulhatott pályára. A Halmar Racing Team versenyzője 29.515-ös idővel fejezte be körét, mellyel a közpmezőnybe, egészen pontosan a 18. helyre kvalifikálta magát.

- Reklám -

A bajnokságban jelenleg 4. helyen álló Nemechek utolsó előttiként léphetett pályára, 28.719-es körével pedig letaszította az első helyről az addig vezető Ty Majeskit. Nemechek tempója ráadásul mindenkit megdöbbentett, hisz a Toyotás több, mint 4 tizeddel tudta megverni a márkatársat.

A Kyle Busch Motorsports versenyzője mögött azért már jelentősen szorosabb volt a harc. Majeski mindössze 1 századdal tudta legyűrni Grant Enfingert, akit újabb 6 század lemaradással követett az idén már két győzelmet is begyűjtő Zane Smith.

- Reklám -

A legjobb újon ezúttal is Corey Heim lett, aki az atlantai győzelmét követően most lépett először pályára. A bajnokságot vezető Ben Rhodes, aki utolsóként veselkedhetett neki az edzésnek, mindössze a 15. helyet szerezte meg, így nem lesz egyszerű dolga a néhány óra múlva, egészen pontosan magyar idő szerint hajnal 1:30-kor kezdődő futamon.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK