back to top
kedd, július 23, 2024

Soha senkinek nem sikerült még az, ami az Indy 500-győztes csapat tagjának

Dátum:

Megosztás:

Josef Newgarden beleírta magát a történelembe, amikor megnyerte az Indy 500-at, a legnagyobb mérföldkövet azonban nem ő, hanem egy csapattársa érte el.

- Reklám -

Tavaly volt az első olyan eset, amikor egy nő is tagja volt az Indy 500-at nyerő csapatnak. Akkor Angela Ashmore Marcus Ericsson versenymérnökeként állhatott a győztesek körébe.

- Reklám -

Idén sorozatban másodjára történt ilyen, ugyanis a mostani győztesnek, Newgardennek is volt női csapattársa az idei kiírásban. Caitlin Brownnak hívják, és a boxutcai csapat tagjaként ő lett az Indy 500 első női győztese.

„A NASCAR-program keretein belül került hozzánk, azt mondta, hogy autókon akar dolgozni.” fedte fel Tim Cindric, a Team Penske elnöke.

- Reklám -

2021-ben indult meg változás, amikor Beth Paretta a Team Penske segítségével hozta létre az első, teljesen nőkből álló IndyCar-csapatot.

„Aztán elkezdődött Beth Paretta programja, mi pedig megkérdeztük a dolgozóinkat, hogy kit érdekel a dolog, és ő elsőként tette fel a kezét.

Caitlyn Brown, Team Penske, IndyCar, Indy 500
Fotó: Chris Jones/Penske Entertainment

Mindannyian láttuk, hogyan vetette bele magát, hajnal 5-kor ő már itt volt gyakorolni, amikor hivatalosan még el sem kezdtük. Sok erőfeszítést tett bele, és kiérdemelte mindenkinek az elismerését. Néhány szerelőnk elkezdte mondogatni, hogy érdemelne egy esélyt.

Keményen dolgozott, hogy kiérdemelje a helyét a bal első keréknél. Ő igazi szakember, tudja miről szól a dolog. Szerintem nagy lehetőség áll előtte, és megvan hozzá az eltökéltsége, hogy egy nap ő vezesse az Indianapolis Motor Speedway-t.

Még sok minden vár rá, és ha türelmes, jó helyen marad és folytatja, amit eddig csinált, akkor határ a csillagos ég.”

Kétszeresen is történelmet írt az Indy 500 egyetlen női résztvevője