back to top
vasárnap, június 23, 2024

„Nők a motorsportban” címmel indított kampányt a Ganassi és szponzora

Dátum:

Megosztás:

A Chip Ganassi Racing és egyik legfőbb szponzora a nemzetközi nőnap alkalmából szeretne példát állítani az autósport iránt érdeklődő lányok-nők számára.

- Reklám -

A Chip Ganassi Racing és egyik szponzora, a PNC Bank az autósportban szeretné előremozdítani a nemi egyenlőséget. A „Women in Motorsport” kampány keretein belül egyrészt videósorozatban mutatják majd meg az ágazatvezető nők történetét. Emellett pedig gyakornoki programot is létrehoznak.

- Reklám -

Egyre több nő épít karriert olyan, alapvetően férfiak által uralt iparágakban, mint például az autósport” – fogalmazott a kampánnyal kapcsolatban a PNC Bank Debbie Guild. „Ezzel együtt még rengeteg munka áll előttünk, ha ezt a karrieralternatívát igazán könnyen elérhetővé szeretnénk tenni. Ezen program segítségével kicsit össze tudjuk zárni a nemek közötti gazdasági különbségek ollóját. Egy sokszínű munkaközösség ráadásul elősegít innovatív megoldásokat is.

Nagyon nagy örömmel osztjuk meg csapattagjaink sikereit a program keretein belül” – tette hozzá az IndyCarban szereplő Chip Ganassi Racing főnöke, a névadó Chip Ganassi. „Nagyon szívesen engedünk rajtuk keresztül bepillantást a kulisszák mögé. Ezzel is igyekszünk elősegíteni, hogy fiatal lányok tanulmányaik során bátran fogjanak bele akár mérnöki, akár vezetői, akár sportedzői képzésekbe is. Ezek segítségével ugyanis az álmaikat üldözhetik.

- Reklám -

A videósorozatban a Ganassi részéről többek között a mérnök Angela Ashmore, valamint az Extreme E-ben versenyző Sarah Price is szerepet kap majd. A legnagyobb név viszont kétségkívül Danielle Shepherd. Shepherd korábban Scott Dixon és legutóbb tavaly Álex Palou mellett is bajnoki címeket ünnepelhetett szimulációs mérnökként. 2022-től ő lesz a Ganassi sportautó-programjában az egyik autó vezető mérnöke.