back to top
csütörtök, június 20, 2024

Bourdais keményen ütközött, ezért Albuquerque-é lett a pole

Dátum:

Megosztás:

Road Americán kisebb meglepetésre nem az idei időmérőket uraló Bourdais nyert, ugyanis a falban kötött ki.

- Reklám -

A DPi kategóriában így megváltoztak az erőviszonyok, és a Ganassi helyett a két Acura lesz az első háromban. Albuquerque (WTR) pole-t érő köre után Lynn behozta a másik Ganassit másodiknak, őt követi majd Blomqvist a Meyer Shank Acurájával a rajtrácson.

- Reklám -

Bourdais két perccel az edzés vége előtt, az utolsó kanyarban futott ki a pályáról, és nagy sebességgel szánkázott át a kavicságyon. Végül a gumifal megállította, és ugyan nem sérült meg, de ezzel véget ért a szombati napja.

Steven Thomas új csapattárssal sem (Tristan Nunez váltotta Bomaritót) illetődött meg, és biztosította a PR1 Mathiasen első sorát az LMP2-es kategóriában. Eggyel lejjebb pedig Malthe Jakobsen (Sean Creech Motorsport) vitte el a prímet magasan a többiek előtt.

- Reklám -

A GT-k között utolsó pillanatig kiélezett volt a csata, több márka is megfordult az első helyen. Végül Lexus elsőség született, ebben Jack Hawksworth volt a ludas. Ő is egy megforgásnak köszönhette az első rajthelyet, ugyanis Matt Campbell 3 tizeddel volt gyorsabb nála, de végül ő is eldobta az autót, ugyanott, ahol Bourdais.

Különösen fájó lehet az első soros ausztrál számára, hogy ezzel a gumijait is tönkretette. Így nehéz lehet nekik a verseny első részében holnap.