csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarPagenaud vezetésével Meyer Shank 1-2 a Sebringi teszt második napján

Pagenaud vezetésével Meyer Shank 1-2 a Sebringi teszt második napján

- Hirdetés -

A Meyer Shank Racing-Honda versenyzője, Simon Pagenaud nyerte a Sebrinig tesztelés utolsó napját, csapattársa, Helio Castroneves előtt.

Az egykori Penske-pilóta 52,11 másodperces idővel volt a leggyorsabb, és ezzel épphogy megelőzte csapattársát, Helio Castronevest, akivel a múlt hónapban megnyerte a Daytonai 24 órás versenyt.

- Hirdetés -

Castroneves viszont csak néhány századdal volt gyorsabb, mint a Chip Ganassi Racing-Honda kvartett leggyorsabbja, Marcus Ericsson a pálya 1,7 mérföldes, rövidített változatán – írja a Motorsport.com.

Rinus VeeKay, az Ed Carpenter Racing sofőrje volt a leggyorsabb Chevrolet, ő a negyedik helyet csípte meg, megelőzve a szintén Chevy-s újoncot Kyle Kirkwood-ot.

- Hirdetés -

Az AJ Foyt Racing 14-es számú autója délelőtt még vezetett, akkor őt a Ganassi versenyzői, Scott Dixon és Alex Palou követték. A délutáni 52,286 másodperces idejét azonban nem tudta tartani, és visszacsúszott az ötödik helyre.

A címvédő Palou a hatodik helyen végzett Conor Daly második Carpenter autója előtt, míg a hatszoros bajnok Dixon mindössze egy századdal maradt el tőle.

Callum Ilott, aki a 2021-es év utolsó három futamán indult, biztató teljesítményt nyújtott, és végül kilencedik lett a Juncos Hollinger Racing Chevy-vel.

A szintén újonc David Malukas – aki tavaly második lett Kirkwood mögött az Indy Lights bajnokságban – mindössze 0,08 másodperccel előzte meg Takuma Satót, csapattársát a Dale Coyne Racing-Hondánál.

A kétszeres Indy 500-győztes élvezte első tesztjét a csapatnál, és fejlesztette munkakapcsolatát a veterán versenymérnökkel, Don Brickerrel.

Jimmie Johnson 52.95-ös ideje a Carvana által támogatott #48-as Ganassi autóval a 12. legjobb időre volt elég, megelőzve a másik két Foyt autót, Dalton Kellettet (#4) és az újonc Tatiana Calderont.

Calderon idén a 11-es rajtszámú Foyt autóval versenyez majd az összes épített és utcai pályán.

Simon Pagenaud valamint az IndyCar mezőny többi tagja Február utolsó hétvégéjén kezdi meg a szezont a folridai St. Petersburgben.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss