back to top
csütörtök, július 25, 2024

Pagenaud vezetésével Meyer Shank 1-2 a Sebringi teszt második napján

Dátum:

Megosztás:

A Meyer Shank Racing-Honda versenyzője, Simon Pagenaud nyerte a Sebrinig tesztelés utolsó napját, csapattársa, Helio Castroneves előtt.

- Reklám -

Az egykori Penske-pilóta 52,11 másodperces idővel volt a leggyorsabb, és ezzel épphogy megelőzte csapattársát, Helio Castronevest, akivel a múlt hónapban megnyerte a Daytonai 24 órás versenyt.

- Reklám -

Castroneves viszont csak néhány századdal volt gyorsabb, mint a Chip Ganassi Racing-Honda kvartett leggyorsabbja, Marcus Ericsson a pálya 1,7 mérföldes, rövidített változatán – írja a Motorsport.com.

Rinus VeeKay, az Ed Carpenter Racing sofőrje volt a leggyorsabb Chevrolet, ő a negyedik helyet csípte meg, megelőzve a szintén Chevy-s újoncot Kyle Kirkwood-ot.

- Reklám -

Az AJ Foyt Racing 14-es számú autója délelőtt még vezetett, akkor őt a Ganassi versenyzői, Scott Dixon és Alex Palou követték. A délutáni 52,286 másodperces idejét azonban nem tudta tartani, és visszacsúszott az ötödik helyre.

A címvédő Palou a hatodik helyen végzett Conor Daly második Carpenter autója előtt, míg a hatszoros bajnok Dixon mindössze egy századdal maradt el tőle.

Callum Ilott, aki a 2021-es év utolsó három futamán indult, biztató teljesítményt nyújtott, és végül kilencedik lett a Juncos Hollinger Racing Chevy-vel.

A szintén újonc David Malukas – aki tavaly második lett Kirkwood mögött az Indy Lights bajnokságban – mindössze 0,08 másodperccel előzte meg Takuma Satót, csapattársát a Dale Coyne Racing-Hondánál.

A kétszeres Indy 500-győztes élvezte első tesztjét a csapatnál, és fejlesztette munkakapcsolatát a veterán versenymérnökkel, Don Brickerrel.

Jimmie Johnson 52.95-ös ideje a Carvana által támogatott #48-as Ganassi autóval a 12. legjobb időre volt elég, megelőzve a másik két Foyt autót, Dalton Kellettet (#4) és az újonc Tatiana Calderont.

Calderon idén a 11-es rajtszámú Foyt autóval versenyez majd az összes épített és utcai pályán.

Simon Pagenaud valamint az IndyCar mezőny többi tagja Február utolsó hétvégéjén kezdi meg a szezont a folridai St. Petersburgben.