back to top
vasárnap, május 19, 2024

DeFrancesconak önbizalmat adott a szezon előtti tesztelés

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar újonc Devlin DeFrancesco azt mondja, hogy növelte önbizalmát a mezőny szezon előtti Sebringi tesztje.

- Reklám -

DeFrancesco biztató formát mutatott a Sebringben és a Barber Motorsport Parkban a szezon előtti hivatalos teszteken.

- Reklám -

A körülöttem lévő nagyszerű csapattal és a #29-es Andretti Steinbrenner PowerTap Hondával ez nagyon biztató” – mondta a 2022-es IndyCar szezon hétvégi, St. Petersburg-i nyitófutama előtt.

Óriási várakozással tekintek a kezdés elé, és készen állok arra, hogy belevágjak.

- Reklám -

Hozzátette: „Nagyon hosszú volt a holtszezon, és azt hiszem a teszteken mindenki kapott egy kis ízelítőt abból, hogyan állnak az erőviszonyok.

Ettől függetlenül nagyon várom, hogy St. Pete-ben megkezdjük a száguldást valós körülmények között.

Bár a Steinbrenner Racing továbbra is az Andretti Autosport partnereként támogatja a 29-es rajtszámú autót, amelyben DeFrancesco 2022-ben James Hinchcliffe-et váltja, George Steinbrenner IV húga, Julia most már társtulajdonosként van jelen a csapatban.

A tesztelés is növelte az önbizalmamat, és az, hogy Julia is a fedélzetre került, csak tovább javított a morálon.

DeFrancesco egyébként az Indy Pro 2000-ben és az Indy Lightsban is az Andretti Steinbrenner színeiben indult, így az idei év egy gyümölcsöző kapcsolat folytatása lesz.

Az IndyCar szezonnyitóját a hétvégén rendezik, a Floridai St. Petersburgben, az futamot pedig az ARENA4+-on lehet majd nézni.

Az első edzést már a mai nap folyamán megtartják,  magyar idő szerint 21:30-tól, majd szombaton az időmérőre kerül sor, 18:30-tól, míg a versenyen a zöld zászlót vasárnap, szintén 18:30-kor lengetik majd meg.