kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarJavítana időmérős teljesítményén McLaughlin

Javítana időmérős teljesítményén McLaughlin

- Hirdetés -

A második IndyCar szezonját kezdő Scott McLaughlin idén stabil top 10-es eredményekre pályázik az időmérő edzéseken.

Az ausztrál Supercars bajnokság 3-szoros bajnoka 2021-ben teljesítette első teljes IndyCar szezonját. Bár két oválversenyen, Texasban, valamint a World Wide Technology Racewayen a legjobb 5-ben végzett, a szezon egészét tekintve elmaradt a várakozásaitól. A Team Penske versenyzője az időmérős teljesítménye javulásában látja a siker kulcsát.

- Hirdetés -

“Azt hiszem, a fő cél számomra az időmérőkön való javulás. Szeretnék minden hétvégén a legjobb 10 közt zárni.” – mondta McLaughlin. Kétségtelen, hogy ha jobban sikerül a kvalifikáció, a versenyeredményeim is javulni fognak.”

“Azt gondolom, az eddigi tapasztalataimra kell építkeznem. Most már egy teljes szezonnal a hátam mögött nagyon magabiztos vagyok az autóban. Most már elkezdhetem nyomni, és csak az eredményekre koncentrálhatok. Kétségem sincs a felől, hogy meg tudom csinálni. Már voltak olyan versenyek, amiket akár meg is nyerhettem volna.”

- Hirdetés -

Debütáló szezonjában Scott McLaughlin két top 5-ös eredményén kívül egyszer sem tudott a legjobb 10-ben végezni. Ennek köszönhetően, csapata leggyengébb versenyzőjeként mindössze a bajnoki 14. helyet tudta megszerezni. Az év újonca címet ennek ellenére sikerül elhódítania, melyben jelentős szerepe volt annak, hogy a másik két teljes szezonos újonc, Romain Grosjean és Jimmie Johnson kihagyta az ovál versenyeket.

A francia egyébként mindössze 33 ponttal maradt le az új-zélanditól, és 4 top 5-ös, valamint további 2 top 10-es eredményt begyűjtve az összetett 15. helyén végzett. Idén jelentősen szorosabb újonc csata várható, mivel Kyle Kirkwood, Devlin DeFrancesco, David Malukas, Calum Illot, és Christian Lundgaard személyében 5 teljes szezonos versenyző fog harcolni a legjobb újonc címért.

Az újoncok esélyeit korábban egy kétrészes sorozatban veséztük ki.

- Advertisement -

Friss