vasárnap, április 14, 2024

Pont az év közben kirúgott pilóta kapja az újabb felszabaduló helyet az IndyCarban

Dátum:

Megosztás:

Másodjára menesztenek év közben pilótát az IndyCarban, Conor Daly Indy 500-at követő kirúgása után újabb áldozata lett az idei szezonnak.

- Reklám -

A Rahal Letterman Lanigan Racing hiába javított az autón, az Indy Lightsban korábban kétszer is bajnoki második helyet szerző Jack Harvey messze elmaradt csapattársai teljesítményétől.

Az év legnagyobb pálfordulása az IndyCar veteránjához köthető

- Reklám -

Rahalék a híresztelések szerint már egy ideje nincsenek megelégedve a tempójával, és most, hogy az autó újabban képes a futamgyőzelmekért harcolni, már a szezon vége előtt kipróbálnák új pilótájelöltjeiket az ülésben.

- Reklám -

„Először is, szeretném megköszönni Jack Harvey-nak eddigi munkáját az RLL felé az elmúlt másfél évben.” – kezdte nyilatkozatát a csapattulajdonos Bobby Rahal.

„Teljesen elkötelezte magát a csapat felé, de valamiért nem voltunk képesek elérni azokat az eredményeket, ami után ő és mi is érdemlünk, így a legjobbat kívánjuk neki a jövőre nézve.”

Gatewayen Conor Daly ül majd autóba, a RACER értesülései szerint a maradék két versenyre pedig a Red Bull korábbi juniorja, Jüri Vips és Toby Sowery, az egyik jelenlegi Indy NXT-pilóta esélyesek.

Daly az Ed Carpenter Racing színeiben kezdte meg az idényt, de leváltották Ryan Hunter-Reay-re, majd a sérült Simon Pagenaud helyén is indult a Meyer Shank Racinggel.

A 30-as Honda jelenleg 23. az autók bajnokságában, és mivel a legjobb 22 nevező kapja meg a Leaders Circle elnevezéssel illetett pénzdíjat minden év végén, ezért fontos lenne sok pontot szerezni a helyettesítő pilótáknak is.

Karrierje legnagyobb balesetét szenvedte el az Indy 500 korábbi győztese