back to top
péntek, június 21, 2024

O’Ward szerint a McLaren egyelőre nem élcsapat

Dátum:

Megosztás:

Bár a bajnoki címért harcolhatott és nyert két futamot is, Pato O’Ward egyelőre nem tartja élcsapatnak az Arrow McLaren SP-t. Majd idővel.

- Reklám -

Pato O’Ward a 2021-es szezont harmadikként zárta az IndyCarban azok után, hogy egy évvel korábban még negyedikként zárt az Arrow McLaren SP színeiben. Második teljes szezonjában a mexikói már futamokat is tudott nyerni, emellett viszont voltak borzalmasan gyenge futamaik is.

- Reklám -

Az F1-gyel is szemező O’Ward most úgy véli, hogy a McLaren esetében a végletes formán kell javítani. „Egyelőre nem volt egy kellően kiegyensúlyozott teljesítményre képes autónk” – szögezte le O’Ward. „Amikor erősek voltunk, akkor nagyon erősek tudtunk lenni. Amikor viszont gyengék voltunk, az tényleg nagyon gyengén alakult. Ez egyelőre nem volt elég jó. Itt egyrészt ki kell hoznom magamból a legtöbbet, emellé pedig a McLaren mérnökei is meg fognak tenni mindent, ebben biztos vagyok. Egyelőre nem állunk a Penske, az Andretti vagy a Ganassi szintjén. Majd egyszer odaérhetünk, de nem véletlenül akkora nevek ezek a csapatok, amekkorák.”

Az egész egy folyamat eredménye lesz, mire a McLaren odaér az élre, és tartósan ott is tud ragadni. „Úton vagyunk efelé, egyre jobbak vagyunk és egyre magasabbra tesszük a lécet magunknak. Tavaly is nagyon magasra került ez a léc, közel voltunk az Indy 500-győzelemhez és a bajnoki címhez is. Most már csak az igazán nagy dolgok várnak ránk. Ez nem egyik versenyről a másikra fog megtörténni, például az idei autót is vezetni kell, hogy láthassuk, hol állunk. Abban biztos vagyok, hogy jobbak lehetünk, mint tavaly voltunk. Ezen kívül viszont van rengeteg tényező, amire nincs ráhatásunk.