back to top
csütörtök, június 20, 2024

Newgarden: Nagyon sok tényezőből állt a Penske gyenge Indy 500-a

Dátum:

Megosztás:

Josef Newgarden istenigazából nem is tudja, hol fogja meg azt, mi ment annyira félre a Penske tavalyi Indy 500-án, annyi minden eszébe jut.

- Reklám -

A Team Penske toronymagasan az Indy 500-ak legsikeresebb istállója 18 sikerrel. A csapat 2018 után például 2019-ben rögtön rá is duplázott a szezon versenyén, azóta viszont nem sikerült nyernie. A tavalyi verseny olyannyira gyengén sikerült, hogy a négyautós istállóban a legjobb, Scott McLaughlin is csak tizenhetedikként tudott kvalifikálni a versenyre. A többiek, így Newgarden, a top 20-ba sem tudtak beférni a kvalifikáción 21., 26. és 32. rajthelyükkel.

- Reklám -

Josef Newgarden szerint, aki nemrég arról beszélt, hogy egy kicsit kiszeretett fiatalkorához képeest az F1-ből, nagyon nehéz ilyenkor egy tényezőt kiemelni.

Nem tudom, lehet-e ilyet csinálni. Én úgy gondolom, egy kis ez, egy kis az...” – gondolkozott el a kétszeres bajnok a Motorsport.com kérdésére.Nem gondolom, hogy kiemelhetünk egy dolgot. Nincs semmi varázsösszetevő. Általában nincs. Indianapolisban meg pláne mindent figyelnünk kell. Aztán ha egyszer ennek nekiállunk, hirtelen kijön 10-20 apróság, amit helyre lehet rakni. Az fogja majd a különbséget jelenti. Nem is így álltunk hozzá. Néztünk mindent, figyeltünk mindenre, láttunk is gyengébb területeket. Találtunk is kisebb részmegoldásokat, de ez egy komplex téma.

- Reklám -

Newgarden egyáltalán nem a csapatát hibáztatja. „Dehogyis, ők óriási munkát végeztek. Igazából egyet tehetünk, megyünk és dolgozunk tovább. Keressük a válaszokat és a megoldásokat. Találtunk jó dolgokat, aztán majd meglátjuk, hogy ez elegendő-e.

Newgarden 2021-ben a tizenkettedikként zárta az Indy 500-at, a legjobb Penske-pilóta a harmadik Simon Pagenaud lett.