back to top
hétfő, július 22, 2024

Ilyen idő várja a versenyzőket a hétvégi Roar-on

Dátum:

Megosztás:

Lássuk milyen időjárás lesz a Daytona 24 órás előtti tesztelésen, és kvalifikációs versenyen, a Roaron, amelyen mind a prototípus, mind a GT csapatok részt vesznek majd.

- Reklám -

Pénteken észak felől egy hidegfront érkezik majd Daytonába. Napközben azonban ez még nem fogja befolyásolni az időjárást, így kellemes, 21 C° körüli hőmérséklet várható.

- Reklám -

Elszórtan néhány gyenge zápor előfordulhat, ez azonban valószínűleg nem lesz hatással a pálya állapotára – írja Doug Schneider, a RaceCast Weather időjósa.

A front péntek este Florida középső részén megreked, és egy alacsony nyomású rendszer követi majd amely a Mexikói-öbőlből érkezik, és az Atlanti-óceán felé tart.

- Reklám -

Ez péntek estétől kezdve esőt hoz Daytonába, és szombaton napközben is lesznek időszakos esőzések.

Az eső nagy része várhatóan gyenge lesz, időnként talán mérsékeltre fokozódik. Ez néhány olyan időszakot eredményezhet, amikor a Roar before the Rolex 24 tesztelését le kell majd állítani.

Talán jó teszt lehet majd a Michelin esőgumiknak, hiszen rengeteg olyan csapat van, aki most találkozik először ezekkel az abroncsokkal.

Szombaton is szeles idő várható, az északi szél 15 és 30 kilóméter/óra közötti, időnként 40 kilóméter/órás széllökésekkel. Péntek estétől szombat estig várhatóan összesen 6mm csapadék hullhat.

A rendszer szombat éjjel elhagyja a területet, és szárazabb levegő érkezik, így az eső esélye megszűnik, mielőtt vasárnap kezdetét veszi majd a 100 perces időmérő verseny.

A bőséges napsütés ellenére a hőmérséklet vasárnap hűvös lesz, a legmagasabb hőmérsékleti értékek alig fogják elérni 15 C°-ot.