back to top
hétfő, május 20, 2024

Mosolyszünet vagy a vég kezdete Texas számára a 2024-es érvágás?

Dátum:

Megosztás:

Kikerült az IndyCar 2024-es versenynaptárából a Texas Motor Speedway annak ellenére, hogy az elmúlt években egyre népszerűbb lett a verseny.

- Reklám -

Minden idők egyik legszorosabb IndyCar-befutóját hozta a texasi ovál 2016-ben, mielőtt átalakították volna a pályát. A szerencsétlen változtatást megszenvedték a versenyek, így a nézőközönség is egyre csak apadt.

- Reklám -

Furcsa módon a COVID lehelt új életet a bajnokság és a Texas Motor Speedway 1997 óta tartó kapcsolatába, amikor a késői szezonkezdetet a náluk ejtette meg az IndyCar. Bár a NASCAR által felvitt PJ1 műgyantaréteg nem segített abban, hogy több sáv is használható legyen, az elmúlt években például külön felgumizódást segítő edzést is tartottak.

Ezt követően a növekvő nézőszámot, és izgalmas versenyeket produkált a pálya, így kissé meglepő, hogy 2024-re nem sikerült helyet találniuk a versenynaptárban. Jövőre az olimpia is nehezíti a rendezők dolgát, hiszen az olimpia miatt gyakorlatilag egy hónapig nem tudják közvetíteni a versenyeket.

- Reklám -

Az azonban tisztán látszik, továbbra is a NASCAR az elsőszámú sorozat a pályának, és mivel a mostani versenyen rekkenő hőség fogadta a helyszíni nézőket, változtatnának az időponton, ami pont az IndyCar kárára történhet meg.

„A Texas Motor Speedway és az IndyCar legnagyobb erőfeszítései ellenére nem tudtunk megegyezni egy dátumban, ami mindenkinek megfelel” nyilatkozta a motorsport.com-nak Mark Faber, a pálya alelnöke, aki azért nyitva hagyta a lehetőséget arra, hogy akár jövőre visszatérjen az együttműködés.

Mark Miles, a Penske Entertainment vezérigazgatója kiemelte, a texasi helyszín fontos számukra, de ugyanakkor azt is hangsúlyozta, akkor fognak majd neki a tárgyalásnak, ha már megegyeztek egy új csatornával 2025-re.