back to top
vasárnap, június 16, 2024

Megnyugvást nyert futamgyőzelmében Scott McLaughlin

Dátum:

Megosztás:

Tavaly újoncként főleg a városi pályákon szenvedett a St. Petersburg-i futam nyertese, Scott McLaughlin. Az új-zélandi most megnyugodhat.

- Reklám -

Bár Scott McLaughlin lett 2021 legjobb újonca, maga az érintett nagyon kemény volt magával, amikor teljesítményét értékelte. Az új-zélandi versenyző elsőévesként is rutinos csapattársaihoz, Will Powerhez, Josef Newgardenhez és az azóta már távozott Simon Pagenaud-hoz mérte magát, hozzájuk képest pedig tényleg lassabb volt. A különbség főleg az utcai pályákon volt látványosan nagy – olyanokon, ahol most McLaughlinnál átszakadt a gát.

- Reklám -

A verseny előtt még próbáltuk bevédeni magunkat, és egy top 7-es helyezést szabtunk meg célként” – fogalmazott McLaughlin az előzetes elképzelésekkel kapcsolatban. „Nyilván ez az időmérő után alaposan átalakult. Egészen fenomenális volt az autónk egész hétvégén. Az elejétől azt éreztem, hogy azt csinálja, amit én szeretnék. Egy ilyen forgatókönyv csodákat művel a versenyzők önbizalmával. Tudtam még félidőben is, hogy egy rosszkor érkező sárga alánk tenne rendesen, de akkor is harcolhattunk volna a győzelemért. Nagyszerű versenyt teljesítettünk, egészen addig, amíg a mezőny hátulja izgalmassá nem tette. Én ettől eltekintettem volna, a nézőknek biztos jó móka volt…

McLaughlin elmondta a krédóját is, ami átsegítette a tavalyi szezonon. „Kitartás. Nem szabad feladni. Nem kételkedhetsz magadban. Tudtam, hogy képes vagyok rá. A versenyt megelőzően is jól tudtam aludni. Azt mantráztam magamnak, hogy csináltam már ilyet, csak akkor még tető volt a fejem felett. Csak az érzés más kicsit. Nagyszerűen tudtam aztán indulni, és ki is lőttünk. Büszke vagyok mindenkire, aki ennek részese volt.

- Reklám -

Tavaly után át kellett kalibrálnia az agyát. „Óriási nyomást helyeztem akkor magamra. Folyamatosan azt kérdezgettem: miért nem alakul úgy, ahogy szeretném? Miért vagyok ennyire rossz az időmérőkön? Nagyban észjáték is ez. Szerencsére Karly is hitt bennem, és Roger is jó irányba állított.

McLaughlin tavaly újoncként egyszer állhatott dobogóra, első teljes szezonját akkor tizennegyedikként zárta.