vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarGyorsan el akarja felejteni a St. Pete-i hétvégét a McLaren és az...

Gyorsan el akarja felejteni a St. Pete-i hétvégét a McLaren és az MSR

- Hirdetés -

Nagy elvárásokkal érkezett az Arrow McLaren SP és a Meyer Shank Racing a szezonnyitóra, azonban leszegett fejjel távoztak.

Az AMSP már pénteken küszködött az edzéseken, és a helyzet szombatra sem változott. O’Ward a kvalifikáción a falnak ütközött, Rosenqvist pedig nem volt elég gyors, így csak a 16. és 21. helyről várhatták a vasárnapi St. Petersburgi verseny rajtját.

- Hirdetés -

O’Ward végül felküzdötte magát a 12. helyre, Rosenqvist viszont csak 17. lett. Ez a gyenge teljesítmény persze hatalmas csalódás egy bajnoki címért harcban lévő csapatnak.

A végeredmény miatt ez egy nehéz nap volt” – mondta Taylor Kiel, az AMSP elnöke. “Mindkét Arrow McLaren SP autó előrehaladt a mezőnyben, ami itt St. Petersburgben nem egyszerű dolog.

- Hirdetés -

Mindkét autóval alternatív stratégiát választottunk, ami eleinte jónak tűnt, de végül a hibás döntésnek bizonyult.

Büszke vagyok mindenkire a holtszezonban végzett munkáért, és úgy érzem, hogy erős autónk van.

Amikor kicsit kitisztult a terep, akkor olyan jó volt a tempónk, mint bárki másnak. Egyszerűen csak nehéz hétvége volt a kvalifikációnk után, és tudtuk, hogy emiatt nem lesz könnyű dolgunk a versenyen.

Helio Castroneves 14. helye ellenére megpróbált pozitívan értékelni
Helio Castroneves 14. helye ellenére megpróbált pozitívan értékelni Fotó: Penske Entertainment: Joe Skibinski/IndyCar Media

Nem csak a McLaren örült a szezonnyitó végének

Az MSR-nél a vasárnap furcsa volt a debütáló Helio Castroneves és Simon Pagenaud páros számára. Pagenaud a kvalifikáción sztárszerepet játszott, a 60-as rajtszámú Hondával a 6. helyen végzett,

Castronevesnek nem volt ilyen szerencséje a 06-os rajtszámú Hondával, mindössze a 17. helyet szerezte meg.

A rajtnál Pagenaud visszafelé ment, és a szerencséje nem javult, és végül a 15. helyen végzett, közvetlenül csapattársa mögött.

A cél az volt, hogy pontokat tegyünk a táblára, és ez sikerült is” – próbálta meg pozitívan értékelni a versenyt Helio Castroneves.

Nyilvánvalóan nem a 14. helyről álmodtunk, azonban vannak napok, amikor ez az eredmény, és el kell fogadnunk. Fogjuk azt, amit itt tanultunk, és felhasználjuk Long Beachre – de előbb ott van Texas, és ott sok pontot kell gyűjtenünk.

Pagenaud örült, hogy túl van a nyitófordulón, és továbbléphet ezen a nehéznek bizonyuló hétvégén.

Csalódott vagyok a rajtom miatt, hiszen visszaestem néhány helyet” – mondta Simon Pagenaud. “Aztán a három megállást választottuk, és védekeztünk Newgarden előtt. Végül a kétkiállásos stratégia valójában jobban működött.

Letudtuk az első futamot. Sokat lehet tanulni belőle, és rengeteg potenciál van az autóban, ami miatt izgatott vagyok.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss