vasárnap, április 21, 2024

Megjelent a tragikus sorsú kétszeres Indy 500-győztesről szóló film előzetese

Dátum:

Megosztás:

A napokban debütált a kétszeres Indy 500-győztes Dan Wheldonról szóló dokumentumfilm előzetese.

- Reklám -

Nemrég jelent meg az HBO saját gyártású, az Oroszlánszívű (The Lionheart) címet viselő dokumentumfilmjének az előzetese. A Dan Wheldon karrierjét bemutató alkotást március 12-étől lehet majd megtekinteni a csatorna Max nevű streaming-felületén.

- Reklám -

A film címként a kétszeres Indy 500-bajnok – a második, drámai körülmények között aratott győzelméről ebben a cikkünkben írtunk – Wheldon becenevét viseli. Az alkotás a 2011-es IndyCar-szezon utolsó, Las Vegas-i futamán halálos balesetet szenvedő brit pilóta pályafutása mellett két gyermekéről és özvegyéről szól.

11 éve hunyt el Dan Wheldon az IndyCar történetének legborzalmasabb tömegbalesetében

- Reklám -

Ugyanis a két fiú, Sebastian és Oliver Wheldon versenyzői karrierbe kezdtek, ez pedig komoly dilemma elé állította az édesanyjukat, Susie Wheldont. A családról szóló történetszál középpontjában az a kérdés áll, hogy hármójuknak miként kell kezelni azt a sportágat, amelynek köszönhetően elvesztették az egyik szerettüket.

A filmben feltűnik Wheldon édesapja, Clive Wheldon, illetve számos IndyCar-pilóta, többek között Dario Franchitti, Tony Kanaan és Scott Dixon is. Rajtuk kívül olyan legendás csapattulajdonosok is megszólalnak, mint Bryan Herta, Michael Andretti és Chip Ganassi.