back to top
péntek, június 21, 2024

A NASCAR történelmének harmadik legszorosabb befutója döntött Atlantában (videó)

Dátum:

Megosztás:

Daniel Suárez minden idők harmadik legszorosabb befutója során nyerte meg a 2024-es NASCAR Cup Series-szezon első atlantai versenyét. Suárez és Ryan Blaney között 3 ezredmásodperc volt a különbség a leintéskor.

- Reklám -

Eseménydús volt a NASCAR királykategóriájának első idei atlantai futama, amelyen több alkalommal is előkerült a sárga zászló. Az utolsó újraindítás során Daniel Suárez, Ryan Blaney és Kyle Busch vezetésével vágott neki a mezőny a maradék hat körnek. A három nevezett pedig hatalmas csatát vívott a győzelemért, amelyet végül Suárez szerzett meg.

- Reklám -

Azonban ezt a sikert a mexikói pilóta nem hétköznapi körülmények között érte el, hiszen a NASCAR Cup Series történelmének harmadik legszorosabb befutója során tudta maga mögé utasítani a vetélytársait. Suárez és a második helyezett Blaney között alig 3 ezredmásodperc volt a különbség a célvonalnál, de Busch is csak 7 ezreddel maradt le a győzelemről.

Leintéskor ennél is közelebb egymáshoz csak Ricky Craven és Kurt Busch a 2003. márciusi darlingtoni, illetve Jimmie Johnson és Clint Bowyer a 2011. áprilisi talladegai futamokon voltak. A három befutót ennek a videónak a segítségével lehet összehasonlítani.

- Reklám -

Az atlantai verseny összefoglalóját ezen, a végeredményt pedig ezen a linken keresztül lehet megtekinteni.