vasárnap, április 21, 2024

Megint mém lett szegény Marcus Ericsson-ból

Dátum:

Megosztás:

Fernando Alonso óta nem láttunk ennyire jó kameramunkát, mint amikor Marcus Ericsson-t mutatták Long Beach-i kiesése után.

- Reklám -

A Chip Ganassi Racing versenyzője, Marcus Ericsson jó helyzetben volt ahhoz, hogy zsinórban másodszor is dobogóra álljon, és felugorjon a bajnoki tabella ötödik helyére a vasárnap délutáni Long Beach GP-n.

- Reklám -

A 8-as rajtszámú Andretti Autosport pilótája a harmadik helyen haladt a 11 kanyaros, 3,167 kilométeres ideiglenes utcai pályán egy késői újraindítás után.

Ám 19 körrel a vége előtt a négyes kanyarból kijövet a falnak csapódott, majd utána összement csapattársa, Scott Dixon autójával is. Ennek következtében Ericsson az ötös kanyarban lehúzódott a pályáról, és nem folytatta a versenyt.

- Reklám -

Amit akkor még sokan nem tudtak, hogy a svéd versenyző a 85 körös verseny végéig ott ragadt.

Néhány körrel később egy újabb újraindítást követően a kamera egy frusztrált Ericssont mutatott, amint egyedül állt autója mellett, keresztbe tett karokkal, miközben a nélküle zajló eseményeket figyelte.

Ez a felvétel – nem meglepő módon – azonnal mém lett.

Kisérti a múlt Ericssont

Nem ez az első eset, hogy Ericsson egy baleset középpontjában találja magát, méghozzá a baleseten kívül más, komikus okból.

Amikor még a Sauber színeiben versenyzett a Forma-1-ben, Ericsson a 2018-as Azerbajdzsáni Nagydíjon Romain Grosjean Haasa mögött haladt egy biztonsági autós fázis alatt.

Grosjean melegítette a gumikat, amikor elvesztette az uralmát az autója felett és balesetet szenvedett.

Ekkor hangzott el a rádión a hírhedt „I think Eericsson hit us” (azaz: Szerintem Ericsson talált el minket – a szerk.) mondat.

A valóságban Ericssonnak abszolút semmi köze nem volt a balesethez, hiszen nem történt semmilyen érintkezés.

Ericsson vasárnapi kisodródásának legironikusabb része talán az a tény, hogy a közvetlenül mögötte a negyedik helyen haladó pilóta nem más volt, mint Grosjean.

Grosjean a Chip Ganassi Racing versenyzőjét, Alex Palou-t megelőzve a második helyen ért célba a Team Penske versenyzője, Josef Newgarden mögött, karrierje legjobb eredményét elérve ezzel.