back to top
péntek, június 21, 2024

Egy helyi képviselő szerint Chicagónak a NASCAR-t kellene választania a Forma–1 helyett

Dátum:

Megosztás:

Értesülések szerint Chicago is szerepel a Forma–1 lehetséges új versenyhelyszíneinek listáján, de egy helyi képviselő szerint a városnak a NASCAR-t kellene preferálni a száguldó cirkusz ellenében.

- Reklám -

Először az SB Nation számolt be róla, hogy az F1 bő beadta a kérelmét a „Formula 1 Grand Prix Of Chicago” és több hasonló márkanév, például a „Chicagói Nagydíj” levédetésére. A sorozatba potenciális új/visszatérő helyszínek között eddig nem keringett az Egyesült Államok északi nagyvárosának neve, de ezek a jelek akár arra is utalhatnak, hogy zajlanak tárgyalások róla, és Austin, Miami és Las Vegas után bekerülhet negyedik amerikai állomásként az F1 naptárába, esetleg Austin helyére, amelynek szerződése 2026-ig tart.

- Reklám -

Nemrég pedig a Fastest Pitstop X-oldal szerkesztői jutottak további információkhoz a verseny helyi szervezőitől, akik azt mondják, olyan nagydíjat szeretnének kreálni a város utcáira, amely a show helyett a versenyzést helyezi előtérbe – a Liberty Media hatalomátvétele óta a naptárba érkezett Miami és Las Vegas kapcsán ugyanis éppen az a leggyakoribb kritika, hogy túl sokat adnak a körítésre az egyébként nem különösen fantáziadús pályákon.

Hamilton és Verstappen is cirkusznak nevezte a Las Vegas-i F1-es versenyt

- Reklám -

A chicagói szervezők ehhez képest hozzátették, „európaias” pályát akarnak létrehozni, amely közkedvelt európai pályák egyes elemeihez hasonló szakaszokat is magában foglalna majd széles spektrumon mozgó kanyartípusaival. A tervezett nyomvonal még nem ismert, csak annyi derült ki, hogy a Soldier Field Stadiumot is körülöleli majd, ami a város futball- és amerikaifutball-csapatának is otthona.

A város vezetésében résztvevő politikusok között azonban nincs teljes egyetértés a terv megvalósíthatósága felől. Egyikük, Brian Hopkins szerint nehéz lesz elfogadni az F1 által kért minimum tíz évre szóló elköteleződést. Egy másik képviselő, Brendan Reilly a Chicago Sun-Timesnak azt mondta, a városnak választania kellene, hogy a NASCAR-t vagy az F1-et fogadja, és a NASCAR-verseny megrendezése sokkal egyszerűbb és olcsóbb. „Lehegesztettük a csatornafedeleket és kisimítottuk a kátyúkat, majd elneveztük versenypályának. Az F1-ben ez nem működne így.”

Tavaly debütált a NASCAR Cup és Xfinity Series naptárainak első utcai helyszíneként a chicagói pálya. A királykategória futamát emlékezetes módon az azon beugróként elinduló Shane van Gisbergen nyerte.

Michael Jordan városa forradalmat indíthat el a NASCAR-ban