szombat, április 20, 2024

Másodjára csúszott ki a legendás győzelem a McLaren kezei közül

Dátum:

Megosztás:

Egész versenyen az Arrow McLaren három autója tűnt a legnagyobb esélyesnek, a verseny utolsó szakaszában azonban minden szétesett számukra.

Botrányos véget ért az idei Indy 500!

- Reklám -

- Reklám -

„Tavaly egy dollárnyi választott el minket a győzelemtől, most pedig már a zsebünkben is volt az a dollár” fejezte ki csalódottságát Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója, akinek autói 76 kört vezettek a vasárnapi 200-ból.

2022-ben Pato O’Ward az utolsó körökben küzdhetett Marcus Ericssonnal a győzelemért, de végül csak második lett. Idén úgy tűnt hasonló lesz a helyzet, miután az alternatív stratégián érkező O’Ward és a tavalyi győztes Ericsson is ott volt elejében az utolsó körökben.

- Reklám -

„Volt egy kis üzemanyagproblémánk Patóval, ami végül nem játszott szerepet, de ott volt két autónk is az elejében, és még Rossi sem volt messze, de így sem sikerült nyerni.” – értékelt Brown.

„De legalább megvolt az autónk arra, hogy nyerjünk, egyszerűen szárnyalt a csapat, egymással cserélgették az első helyet. Nagyon gyorsak voltunk, és bár az eredmény csalódás keltő, azonkívül nagyon jó Indy 500 volt.”

Newgarden ugyan leelőzte az újraindításnál az O’Ward-Ericsson kettőst, a második helyen azonban folyt a csata azért, ki eredhet utána a verseny legvégén. Az ütközetből végül ütközés lett, O’Ward dühösen meg is fenyegette Ericssont, mondván, ennek következményei lesznek.

A McLaren esélyei azonban nem O’Wardnál értek véget, ugyanis a mexikói az élen csapattársával, Felix Rosenqvisttel cserélgette sokáig a helyeket. Az egész verseny alatt jól teljesítő svéd azonban már korábban, egy hatalmas balesettel távozott a versenyből.

Majdnem híres írót talált el a lerepülő kerék az Indy 500-on

A végére így egyedül Alexander Rossi maradt állva az élmezőnyben, aki – bár korábban nyert már Indy 500-at – ezúttal nem tudott beleszólni a győzelemért folyó csatába.

„Szerintem meg kéne vizsgálni az újraindításnál a kiugrásokat.” nyilatkozta a végül ötödik helyen végző Rossi az NBC Peacock mikrofonja előtt.

„Úgy éreztem Marcusnak [Ericsson] és Palou-nak is volt egy ilyenje. Nem tudom, talán nem nyertek vele annyit, de meg kéne vizsgálni.

Amikor a káosz elkezdődött Felix ütközése után, körönként jöttek az ütközések. Ilyen káoszban szerintem sokaknak néztek el gyanúsan jó startokat.”

Ami az IndyCar megosztó, utolsó körös újraindítását illeti, a McLaren pilótáját nem hatotta meg különösen egyik oldal érvelése sem:

„Mindkét oldalnak igaza van valamilyen szinten. Engem nem érintett a negyedik helyen, mert nem vezettem. Mindenesetre még sohasem mentek ki a boxutcából azért, hogy [az utolsó kört jelző] fehér zászló fogadjon.”

A 2021-es abu-dzabi botrányt idézte az év legnagyobb versenyének befutója (videó)