back to top
péntek, június 21, 2024

Már két győzelme is lehetne a McLaren pilótájának

Dátum:

Megosztás:

A győzelemhez kétszer is közel kerülő Pato O’Wardot ismét egy tőle független tényező hátráltatta. Először a Chevy-hiba állította meg St. Petersburgben, most Texasban pedig csapattársának kiesése volt az, ami lejobban visszavetette a mexikóit.

Egy a millióhoz volt az esélye: ez ütötte el a győzelemtől a McLaren versenyzőjét

- Reklám -

- Reklám -

Ezúttal az időmérő után az Arrow McLaren tűnt annak a csapatnak, akiket meg kell verni, azonban a három autóból csak egy maradt ott a mezőny elején. Felix Rosenqvist pole-ból indulhatott, valamint Alexander Rossi és Pato O’Ward is a legjobb ötből várhatta a rajtot.

Rossit az egyik kiállásnál engedték rá Kyle Kirkwood autójára, így a javítások mellett egy büntetés vette el a McLaren pilótájának győzelmi esélyeit, már a verseny elején.

- Reklám -

Rosenqvist tovább bírta hozzá képest, de a verseny kétharmadánál hideg gumikon megcsúszott, és ezzel pont egy olyan sárgát okozott, amivel lenullázta csapattársa csaknem mindenkivel szemben kiautózott egykörnyi előnyét. Egyedül Newgarden volt 5 másodpercre a mexikóitól, a többiek mind körhátrányban autóztak, O’Ward biztosnak tűnő győzelme azonban hirtelen a semmivé foszlott.

A verseny végén Grosjean adta meg O’Ward győzelmi esélyeinek a kegyelemdöfést, ugyanis – az addig oválon meglepően jól autózó – francia falba ütközött, és ezzel sárga alatt ért véget a verseny – és éppen Newgarden volt elől.

Természetesen nem lehet azt mondani, hogy O’Ward simán behúzta volna onnan a győzelmet, azonban a sárga zászló igencsak megnehezítette a dolgát. Ahelyett, hogy csak Newgardenre kellett volna figyelnie, egy új élbollyal kellett megküzdenie azért, hogy a verseny végéig ott tudjon maradni az első hely közelében.

O’Ward még így is látta a helyzet jó oldalát

„Igen, már tudtam, mit kell tennem [ahhoz, hogy megelőzzem Newgardent]. Egy körrel a vége előtt például az én autóm volt kissé előrébb. Egymás mellett értünk volna célba, de a versenyzés istenei máshogy gondolták.” – vetítette előre az utolsó köröket a pontverseny új éllovasa.

„Két második helyünk van eddig, szóval a győzelem még várat magára. De ez így is jó szezonkezdet volt, pont, amire szükségünk van. Addig fogunk próbálkozni, amíg meg nem lesz a győzelem, utána pedig még néhányat jó lenne szerezni.” – nyilatkozta a McLaren versenyzője az IndyCar hivatalos weboldalának.

A probléma, amely az F1-et és az IndyCart ugyanúgy érinti