szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapIndyCarMájusra is maradhat a Chevys csapatok lendületéből

Májusra is maradhat a Chevys csapatok lendületéből

- Hirdetés -

A Chevrolet motoros csapatok zsinórban négy győzelemmel és három pole pozícióval olyan lendületben vannak, amilyet az IndyCar rajongói már évek óta nem láttak.

A 2012 és 2017 között minden gyártói bajnokságot megnyerő Chevy uralta az új, 2.2 literes, ikerturbós V6-os motoros formulát egészen addig, amíg 2018-ban a Honda át nem vette a stafétát. A jelenleg négyéves gyártói bajnoki sorozatban lévő Honda Performance Development úgy tűnt, hogy az új 2.4 literes hibridek megérkezéséig meg tudja őrizni előnyét, de a csokornyakkendősök az idei szezonban örömmel rontanák el ezeket a terveket.

- Hirdetés -

Mivel a gyártó az utolsó Indy 500-as győzelmét Simon Pagenaud szerezte 2019-ben, a Chevy rajongóinak van okuk reménykedni a Chevy Racing és az Ilmor Engineering által gyártott motorok újbóli felemelkedésében.

Nem tudom, hol tart a Honda, csak annyit tudok, hogy a Chevy a holtszezonban óriási munkát fektetett a csomagjába” – mondta Taylor Kiel, az Arrow McLaren SP elnöke Pato O’Ward legutóbbi futamgyőzelme után.

- Hirdetés -

Nyugodtan mondhatom, hogy mindent megadtak nekünk, amit kértünk. Könyörtelenül dolgoztak azon, hogy minden vélt hiányosságot pótoljanak. Csapatként biztosan éreztük, hogy évről évre óriási változás történt a teljesítményben.

Az AMSP további győzelmekért harcol

O’Ward győzelme a szintén Chevys Team Penske három egymást követő diadalát követte. Az Arrow McLaren SP csapat mérnöki csoportjával elért előrelépésekkel és a Pratt & Miller Engineering által a Chevy nevében nyújtott további mérnöki támogatással párosulva a csapat arra törekszik, hogy a hétvégi indianapolisi épített pályán és az Indy 500-on is győzni tudjon.

Azt hiszem, csapatként sokat tettünk a műhelyben az autó teljesítményének javítása érdekében” – mondta Kiel. “A Chevy is fantasztikus munkát végzett. A motorok terén ebben az előrehaladott fázisban figyelemre méltó, hogy ilyen mértékű javulást értek el. Jár a gratuláció mindenkinek a Chevy-nél, a Pratt & Millernél, az Ilmornál, az általuk végzett munkáért.

O’Ward szemszögéből nézve pozitív, hogy a Chevy fokozottan figyelembe veszi a versenyzők visszajelzéseit, és ez kifizetődni látszik.

Idén igazán kitettek magukért” – mondta O’Ward. “Szerintem nagyszerű, hogy ennyire nyitottak voltak a javaslatainkra és az összes Chevys csapat visszajelzésére annak érdekében, hogy gyorsabbak legyünk, és mindenben segíteni tudjanak, amiben csak lehet. Ez remek. Azt hiszem, eddig minden versenyen a Chevyk nyertek, ami fantasztikus. Remélhetőleg folytathatjuk ezt a sorozatot.

- Advertisement -

Friss